Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. július 9., csütörtök 15:25

Kaposvár Európa legszebb városa lesz egy év múlva
2,3 milliárd forintos fejlesztés keretében újul meg a kaposvári belváros a következő bő egy év alatt – hangzott el csütörtökön délelőtt az átépítés kezdete apropóján tartott tájékoztatón. A városháza dísztermében a tervezőtől a kivitelezőig mindenki jelen volt, aki a rehabilitáció munkálataiban részt vesz. Bár az Európai Unió nyújtotta támogatásra még várni kell, Kaposvár a saját felelősségére elkezdi a beruházást, ezzel is segítve a munkára váró helyi vállalkozásokat.


- A városépítő elődök munkáját kívánjuk folytatni, ezért döntöttünk amellett, hogy Kaposvár belvárosát rehabilitáljuk. Időközben felmérések sokasága készült arról, hogy a beruházások célpontjai azok a települések, amelyek kellő figyelmet fordítanak a város hangulatára, a környezet állapotára, az idegenforgalmi nevezetességekre, a kulturális közegre, a települést jellemző szellemi tőke arányára - mondta Szita Károly polgármester.

A fejlesztést az Európai Unió támogatásával valósítja meg Kaposvár, ám az uniós pénzre még csak ígérvénye van a városnak. Az önkormányzat ennek ellenére saját felelősségére nekivág az építkezéseknek, hogy - a kaposvári modell szellemében - megrendeléshez jutassa a helyi vállalkozókat.

Kaposvár belvárosának átfogó, funkcióbővítő rehabilitációja azt a célt szolgálja, hogy a város imázsát leginkább meghatározó városrész méltó arculatot kapjon, hangulatos közösségi terek alakuljanak ki, s hogy a területen lévő vállalkozások, intézmények rendezett körülmények között végezhessék tevékenységüket.

A tervezői csapat képviseletében L. Balogh Krisztina mutatta be a projektet. A beruházás keretében sétálóutcává alakul az Ady Endre utca, megújulnak az ott lévő házak homlokzatai. Ugyancsak díszburkolatot kap a Noszlopy Gáspár utca, amelynek két oldalán szökőkútrendszer épül. A felújított közterületeket növények, köztéri szobrok és padok díszítik majd. Régi fényében pompázik majd a Szivárvány mozi épülete, amely modern színpadtechnikájával rangos előadások helyszínévé válhat. A Városháza déli homlokzata is átalakul, s az épület udvara alatt mélygarázs kap helyet.

A kivitelezést közbeszerzésen nyerte el a ZÁÉV Zrt. A cég a korábbi jó tapasztalatok miatt a városközpont átépítésénél is számít a somogyi megyeszékhely vállalkozóira, így a következő egy évben 200 kaposvári jut folyamatos munkalehetőséghez.
- Nagy öröm, hogy sikerült elnyernünk ezt a nemes feladatot. Bármennyire is lokálpatrióta vagyok, mindig irigykedve figyeltem Kaposvár rendezettségét - fogalmazott Baksa Attila, a ZÁÉV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az önkormányzat programjaival párhuzamosan – vállalkozói beruházással – megújul a Kapos Hotel is. A homlokzat teljes megújításán kívül, az Ady Endre utca északi tömbjében kétszintes parkolóház is épül.

A beruházás négy ütemben zajlik, a munkálatokkal 2010. augusztus 6-ig készülnek el a kivitelezők.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.