Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 19., péntek 11:47

Sóbarlanggal óvják a gyermekek egészségét – elkészült az első bölcsőde a hetesi kistérségben
Sóbarlang terápiás szobával épült meg az első bölcsőde a Somogy megyei Hetesen. A gyermekek egészséges fejlődését kiemelten kezelő intézményt Gelencsér Attila, Somogy megye közgyűlésének elnöke és Török Tiborné, Hetes polgármestere adták át.


Hetes legújabb fejlesztésének, a Csillagszem Bölcsődének a felépítése összesen közel 85 millió forint értékben valósult meg, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam csaknem 70 millió forint támogatást nyújtott. A húsz gyermek befogadására alkalmas Csillagszem Bölcsődének egyik különlegessége, hogy a gyermekek egészségének megőrzése érdekében külön „Sóbarlang” került kialakításra. A só a szervezet számára fontos kémiai elemeket, jódot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szelént - és számos más hasznos anyagot - tartalmaz. Az állandóan párolgó és újra lecsapódó só negatív iontöltést hoz létre, amely a szervezetet károsító pozitív töltéseket (pl.: elektroszmog) közömbösíti, a szervezet egyensúlyát helyreállítja. A telepített sóbarlang harmonizáló erejét kihasználva csökkenthetjük a szükséges gyógyszerek mennyiségét, valamint a rövid és hosszú távú gyógyszer mellékhatásokat. Gyermekeknél az előny még kifejezettebb, az ő "tiszta" szervezetük kedvezőbben reagál a természetes gyógymódokra, mint a felnőtt ember szervezete.


Török Tiborné, Hetes polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a hetesi szülőknek ezentúl nem kell kilométereket utazniuk Kaposvárig, hogy igénybe vehessék a bölcsődei ellátást. A kistérség sikeres pályázatnak és a helyi összefogásnak köszönhetően a szülők ezentúl közel az otthonukhoz egy korszerűen felszerelt, a modernkor vívmányainak megfelelő, biztonságos intézménybe hordhatják a gyerekeiket. Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően 5 új munkahely jött létre Hetesen, így a helyi foglalkoztatás is jelentősen javult.

Gelencsér Attila, Somogy megye közgyűlésének elnöke a rendezvényen elmondta, hogy Magyarország kormánya kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogassa a bölcsődéket és óvodákat, ennek egyik tanújele ez a gyönyörű épület is, amit itt, Hetes avathatunk. Kiemelt figyelmet csak úgy fordíthatunk a bölcsődékre, ha az ott dolgozókra is felelősen gondolunk. Ezért a 160 éves magyarországi bölcsődei hálózatban dolgozók megbecsültségét szeretné Magyarország kormánya elismerni azzal, hogy a tervek szerint már jövőre a bölcsődei dolgozókra is alkalmazható életpályamodellt dolgoz ki.

A hetesi bölcsőde épülete több mint 300 négyzetméter alapterületű, helyet ad 2 foglalkoztatónak, melegítőkonyhának, és egy fedett terasznak, ahol biztonságban játszhatnak a kisgyermekek. Az Európai Uniós követelményeknek megfelelően a bölcsőde teljesen akadálymentesített, így bárki számára megközelíthető és igénybe vehető.




23 csatolt kép 1201018159167654323131421111922121782
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.