Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. január 5., csütörtök 09:57

Innováció és modernizáció az idei jelszava Békésnek
Az elmúlt évben több olyan fejlesztést valósítottak meg Békésen – elég csak a járóbeteg szakellátóra, bölcsődére vagy a kerékpárutakra gondolni, - amelyek kényelmesebbé és korszerűbbé tették a lakosok mindennapi életét. Cél, hogy a már jól működő és meglévő városi szolgáltatásokat a lakosság igényeihez igazítva modernizálják. Ennek érdekében a városvezetés 2012-ben is a lehetőségekhez mérten igyekszik minden magas intenzitású pályázati lehetőséget megragadni és megnyerni.
A napokban kerül benyújtásra a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ  „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című pályázata a Dél-Alföldi Operatív Program kiírására. A projekt célja Békés város tulajdonát képező volt Tüdőgondozó épületének, mint jelenleg üresen és kihasználatlanul álló ingatlannak a felújítása, korszerűsítése. A felújított ingatlan alkalmassá válna családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás biztosítására, valamint a tervezett új pszichiátriai nappali ellátás befogadására. Hosszú távú elképzelések között szerepel továbbá a nappali ellátásra alapozott szociális foglalkoztatás bővítése, melynek szintén otthont adna a felújított ingatlan. A projekt keretein belül lehetőség nyílna a BVSZSZK Támogató Szolgálatának hét éves, kilenc személyes gépkocsijának cseréjére is. Kádasné Öreg Julianna igazgatótól megtudtuk, hogy ez utóbbi is nagyon fontos lenne, hiszen egy új, akadálymentes autó beszerzése, a munkavégzéshez elengedhetetlen. A pályázat támogatási intenzitása 95 %-os és mindössze 5%-os önerőt igényel. A megpályázni kívánt összeg 52,5 millió forint.
A szolgáltató központ a már említett mellett további két uniós támogatás elnyerését megcélzó szakmai anyagot kíván benyújtani a Társadalmi Megújulás Operatív Programon és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programon belül. Az első projekt roppant kedvező, ugyanis a pályázat 100%-os támogatási intenzitású, tehát semmiféle önerőt nem igényel – nyilatkozta lapunknak Izsó Gábor polgármester. A több szervezettel konzorciumban megpályázni kívánt projekt keretében gyermek és ifjúságvédelmi tevékenységekre, helyi közösségépítő tevékenységekre, valamint  hátrányos helyzetűek képzését-foglalkoztatását elősegítő tevékenységekre kíván majd a város finanszírozást nyerni. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programon keretében tervezett projekt során az  50 férőhelyes hajléktalanok átmeneti szállásainak 5 telephelyét újítaná fel a szociális szolgáltató központ .
Továbbá tervek között szerepel, hogy a város pályázatot nyújtson be a Békés-Dánfok Üdülőközpont épületeinek fűtéskorszerűsítésére valamint a létesítmény nyílászáróinak cseréjére. A kiváló adottságokkal rendelkező szabadidőközpontot jelenleg csak a tavaszi illetve a nyári hónapokban tudják működtetni. 2011-ben 4876 vendégéjszakát töltöttek az üdülőközpontban ezzel a város idegenforgalmát jelentősen megnövelve. Bár még a pályázat nem írták ki a szakemberek ennek ellenére már elkezdték a tervezést, hogy az elsők között kerüljön beadásra a projektelképzelés. Ha sikerül nyerni a pályázaton, akkor az őszi és téli hónapokban is fogadhatna szálló vendégeket Dánfok, ezzel tovább bővülne a kapacitása.
Izsó Gábor polgármester szeretné, ha Dánfok a régi funkcióját megőrizné, de újabb, modernebb köntösben működhetne és biztosítaná a kikapcsolódást, nem csak a város lakosainak, de az egész régióban élőknek is.  




Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.