Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. február 28., kedd 08:24

Több mint két tucat határsértő a hétvégén
A Szegedi és a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek sűrű hétvégéje volt, ugyanis az elmúlt két nap folyamán több mint két tucat illegális migránst fogtak el Csongrád megye térségében.
Szombatra éjféltájban 10 fő jelzését észlelte a stabil hőkamera a Maros ártérben. A Nagylaki egyenruhások igazoltatták a 7 algériai és 3 marokkói állampolgárt, akik nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük.
Vasárnap egy szerbiai férfit igazoltattak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai, amikor az osztrák mobil kamera jelzése alapján Tiszasziget térségében gyalogolt a Tisza töltés tetején. Idegenrendészeti eljárás lett a séta vége, ugyanis ő sem tudta igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodását. Néhány órával később egy családot igazoltattak a rendőrök Mórahalom külterületén egy lakatlan tanyán. A további ellenőrzés során fény derült arra, hogy a családfővel szemben egy korábbi jogellenes határátlépése miatt beutazási és tartózkodási tilalom van hatályban, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellene. Az anyát idegenrendészeti eljárás mellett két gyermekével a Békéscsabai Őrzött Szállásra szállították.
A hétvégi eseményeknek ezzel még nem volt vége: nem sokkal éjfél előtt az osztrák mobil kamera jelzésére 6 határsértőt fogtak el az egyenruhások a tiszaszigeti Tisza töltés térségében. A 3 afgán, 1 török, 1 koszovói férfi és a velük tartózkodó afgán nővel szemben idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. A társaság női tagja és az egyik afgán férfivel szemben büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt.
Éjfélkor Szegeden két szerbiai honosságú autóra lettek figyelmesek a Kirendeltség rendőrei. Igazoltatták is mindkét sofőrt: az első személygépjárműben a vezetőn kívül más nem tartózkodott, viszont a mögötte haladó kocsiban 4 afgán férfi utazott. A sofőrök érvényes okmánnyal igazolták személyazonosságukat, azonban a négy afgán sem ezt, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni, így velük szemben idegenrendészeti eljárás, míg a két sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Hétfő hajnalban ismét jelzett az osztrák mobil hőkamera Tiszaszigetnél, aminek eredményeként 5 férfi fogtak el és kezdeményeztek idegenrendészeti eljárást a rendőrök, mivel a koszovóiak sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. A további ellenőrzés során arra is fény derült, hogy egy társukkal szemben büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.