Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. március 6., kedd 17:33

Képviselő-testületi ülés: Megszületett a 2012-es költségvetés (3)
A további, azonos témakörbe tartozó módosításokat nagyobb csoportokban sikerült megszavazni. Az ülés végén elfogadott 2012. évi költségvetés bevételi főösszege 13.612 milliárd forint. Az általános tartalék 104 91 ezer millió forint, míg a céltartalék 2 milliárd 356 millió.

A 2012-es büdzsé elfogadását követően egy pontosítással szigorították azt a rendeletet, amely a tíz tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek behajtását szabályozza a város kőhegyi zónájában.

A nemzeti vagyonról szóló új törvény rendelkezései nyomán, annak új terminológiája nyomán módosítani kellett az önkormányzati vagyonra vonatkozó helyi rendeletet.

Elfogadta a képviselő-testület a nemzetiségi önkormányzatok működésének és programjai megvalósításának támogatására kiírandó pályázati felhívást. Egy módosító javaslat nyomán lehetőséget kapnak a pályázat nyertesei, hogy programjaik között a forrásokat 20 százalékos arányig átcsoportosíthassák. Ennél nagyobb arányt csak a képviselő-testület engedélyezhet. A pályázatokat március 14.-ig lehet a polgármesteri hivatalhoz benyújtani.

Módosították a közoktatási intézmények alapító okiratait. Minderre szintén jogszabályi változások miatt volt szükség. Például az óvodák alapító okirata nem tartalmazta az alapfeladatok között a munkahelyi étkezés szakfeladatot és ennek megfelelő szakfeladat számát sem, mely a könyvelési feladatok ellátásában feltételemül szükséges.

Megállapították a közoktatási intézmények felvételi körzethatárait. A részletek itt olvashatók: http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=175601#MIDDLE

Az önkormányzat elindul egy pályázaton, amely jelentős forrást biztosíthat a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai tagóvodájának bővítéséhez. A testület most a tervezői tanulmánytervvel kapcsolatosan foglalt állást.

A testület úgy döntött, hogy 149 ezer forinttal támogatja a Baross utca 31. számú lakóépület megsérült falának helyreállítását.

A képviselők felhatalmazták a polgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a BKV vezetésével az éjszakai járatok fejlesztéséről, illetve a 2012. április 30-án lejáró szerződés meghosszabbításáról az év végéig.

Jóváhagyták a BTG egy tavalyi számláját, amelyet út és szegély javítási munkálatokkal kapcsolatban nyújtottak be.

Nem fogadta el a testület a Budaörsi Köztemető üzemeltetéséről szóló 2011. évi beszámolót. De úgy döntött, hogy a kérdéskört egy következő alkalommal alaposabban megvizsgálja.

Meghosszabbították az elszámolás határidejét azokra a város támogatásával biztosított benzinkártyákra vonatkozóan, amelyeket a rendőrség használt fel az előző évben.

Elutasították Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzatának kérését, hogy a Kőhegyi barlang felújítására fordítható megmaradt pénzt másra használják fel. Az elszámolás határidejét július 31-éig meghosszabbították. Ugyancsak haladékot kapott az elszámolásra a kisebbségi önkormányzat a Heimatmuseum felújításával kapcsolatban.

Felkérte a testület a polgármestert, hogy vizsgálja meg, az óvodákban és bölcsődékben dolgozó, a gyermek-étkeztetéssel kapcsolatba kerülő alkalmazottak esetében csökkenthető-e az étkezési térítési díj.

Szintén elszámolási határidő módosítást kért az Archeolingua Alapítvány egy készülő, helyi régészeti értékeket bemutató kiadványra biztosított támogatás kapcsán.

Csatlakozott az önkormányzat az INFORUM által elindított Y012 címet viselő, az internethasználatot népszerűsítői projekthez, amely szeretné, ha az idei év az időseké és a generációk közötti szolidaritásé lenne.

Elfogadták a Budaörsi Vigasságok 2011. évi pénzügyi elszámolását.

Három millió forint támogatást szavaztak meg a Budaörsi Triatlon Klub támogatására. Az Aramis SE pedig 13 millió forintot kap erre az évre. (Ennyivel máris csökkent a város költségvetésében biztosított általános tartalékkeret.)

A testület elfogadta a kistérségi társulás szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatát.

Jóváhagyták az Egyesített Bölcsődei Intézmények nyári nyitvatartási rendjét. Eszerint – a gyermekek nyári ellátásának biztosítása mellett – a Százszorszép Bölcsöde június 18-tól július 22-ig lesz zárva, míg a Pitypang Bölcsőde július 23-tól augusztus 26-ig.

Kitiltották az Arany János és a Clementis László utcák közötti közből a gépjárműforgalmat, a helyi célforgalom kivételével.

Módosították a Budaörsi Városfejlesztő Kft alapító okiratát, eszerint a cég ügyvezetője megbízási szerződés helyett mostantól munkaszerződés keretében látja el feladatait

Levették a napirendről az Érd és Térsége Hulladékkezelési Társuláshoz való csatlakozás kérdését, és úgy döntöttek, további információkat kérnek az érdiektől.

Ezt követően zárt ülésen folytatta munkáját a testület.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.