Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2018. december 19. szerda
Hírek témák szerint

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. július 16., hétfő 15:41

Tiszavölgy Kalandtúra
Iskolákat, baráti társaságokat, családokat hív kalandtúrára a Kalandakadémia Egyesület nevében Hídvégi-Üstös Pál, a Tisza nagykövete. A táj adottságait kihasználó, természeti sportok tárházát - kenuzás, vízibicikli, tutaj, úszás, kerékpár, futás, gyalogtúra, kötéltechnikák - felvonultató, kimondottan amatőr sportolókat célzó program egyben stratégiai játék is. Az ellenőrző pontokon a túra résztvevőit ügyességi és szellemi feladatok várják, melyek fenntartható viselkedésmintákhoz, a helyi látnivalókhoz vagy a jellegzetes tájtermékekhez kapcsolódnak.
Martfű a Tiszavölgy Kalandtúra 5. hétvége (Szolnok - Szeged) programjába esik, ami szeptember 7-9. között kerül megrendezésre.   A nevezési lap letölthető az internetről , vagy  a weboldalon is kitölthető. A szervezők további kerékpáros túrákat is ajánlanak, július 27-29. között Tokaj - Tiszafüred, illetve az augusztus 24-26. között Tiszafüred - Szolnok szakaszokon megrendezésre kerülő programokkal is. A Tiszavölgy Kalandtúra eddigi eseményeiről készített beszámolók megtekinthetők a honlapon.
- Az eddigi hétvégék tanulsága, hogy a Tisza-menti összefogás érdekében különösen fontos, hogy minden település képviseltesse magát. Emellett  rengeteg olyan információt nyújt a program, ami elengedhetetlen a falusi turizmus, a szolgáltatások fejlesztéséhez, hiszen részleteiben ismerteti meg egy 150 kilométeres Tisza szakasz kulturális és természeti értékeit, szolgáltatóit, helyi termékeit - számolt be a Tisza nagykövete az eddigi tapasztalatokról. - A Tiszavölgy Magyarország egyik legjelentősebb természeti és kulturális értékekkel bíró területe, azonban a turisták máig nem fedezték fel maguknak legmagyarabb folyónkat. A Tisza melletti települések főképpen a turizmusban és a tájtermékek értékesítésében látják fenntartható jövőjüket, azonban ezt csak összefogással, a teljes Tiszavölgyet átfogó kommunikációval és programokkal lehet hatékonyan elérni. A Tiszavölgy Kalandtúra a térség egységes kommunikációját és a térség fenntartható fejlődését hivatott segíteni.
A hétvégi túrákon 350 fő vehet részt saját kerékpárral. A programra elsősorban településeket képviselő 4-12 fős csapatok nevezhetnek. A csapatok maximum fele lehet 11 évnél idősebb gyermek. A 3 napos programon való részvétel ingyenes a pénteki starthelyszínről való elindulástól a vasárnapi díjátadásig.  A program a következő szolgáltatásokat tartalmazza: a feladatok megoldásához szükséges összes eszközöket, kalandpályát, kenu bérlést,  kötelező biztonsági felszereléseket, napközbeni többszöri frissítő (helyi termékek, gyümölcsök, szörp, tea), 2 vacsora, 2 éjszaka szállás sátortáborban, zuhanyozási lehetőséggel.
Érdeklődés, jelentkezés: Kalandakadémia Egyesület.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.