Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2009. szeptember 17., csütörtök 15:50

Első játszótér Újbudán a 4-es metró volt munkaterületén
Újbuda gyermekei 2500 m2-es új, modern játszótérrel gazdagodnak a 4-es metró budai földalatti szakaszának elkészültével a Fehérvári út és a Kanizsai út sarkán. A mintegy 40 millió forintból megvalósult beruházás teljes költségét a DBR finanszírozta, ezzel is megköszönve a kerület lakosainak azt a türelmet, melyet az elmúlt években a metróépítés során tanúsítottak. A tematikus játszóteret a kerület nevében félszáz kisgyermek jelenlétében Molnár Gyula, Újbuda polgármestere vette át Klados Gusztávtól, a DBR projektigazgatójától. A fővárost Lakos Imre, Budapest Főváros Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottságának elnöke képviselte. A metróépítők a következő hónapokban folyamatosan adják vissza Újbuda lakosainak a felújított felszíni munkaterületeket.


A 4-es metró építése a felszínen is fontos mérföldkőhöz érkezett. A budai oldalon elkészült alagútépítést követően a metróépítők folyamatosan adják vissza a felújított felszíni területeket. A 4-es metró Bocskai úti állomásához kapcsolódóan befejeződött a Fehérvári út-Kanizsai utca kereszteződése alatti szellőzőalagút építése, ezért a felszínen a munkaterületre már nem lesz szükség, így mára megépülhetett a régi helyén egy új, modern, az EU-s szabályoknak maximálisan megfelelő játszótér. A mintegy 2500 m2-es területre a legmodernebb eszközök kerültek. Mostantól az újbudai gyerekek a szüleikkel a „kincses sziget” érzetével tölthetik majd itt el szabadidejüket. A hangulatot tengerparttal, pálmafákkal és dzsungelt idéző tárgyakkal igyekeztek megidézni a tervezők. A játszóteret több korosztály is használhatja majd, hiszen az 1-3 és a 4-12 éveseknek is kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani. A játszótéren összesen 15db fa, 39m örökzöld sövény, 432m2 gyep, 626m2 cserje és 103m2 évelő került kiültetésre. A beruházás mintegy 40 millió forintból valósult meg, amely része a 4-es metró költségvetésének.



A gyalogosok felújítva kapják vissza a metróépítés során használt munkaterületeket
Ez év végéig Újbuda lakosai folyamatosan kapják vissza a metróépítés során munkaterületként használt járdákat, utcákat, utakat és tereket. A Fehérvári út mindkét oldalán – a Hamzsabégi út és a Bocskai, illetve az Október 23. út közötti szakaszon – a vállalkozó még ebben az évben megépíti a járdák teljes szélességében a végleges díszburkolatot. Ezzel együtt a páros oldalon a munkaterület kerítését visszahúzzák a járda széléig. A Móricz Zsigmond körtéren a 14-16 szám előtti oldalon szintén megépül még ebben az évben a járda díszburkolata. A Fehérvári út körtérbe torkolló részénél a kerítést mintegy 35 méterrel visszahúzzák a tér felé, ezzel megkönnyítik az iskolások és az ott lakók közlekedését a villamosmegállók felé. Az íves házak előtti forgalomtól elzárt utat jövő év április végéig visszaadják a forgalomnak. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a Bartók Béla útról közvetlenül be lehessen kanyarodni ismét a Fehérvári útra. Ezzel egyidejűleg a Fehérvári út páratlan oldalán szintén megépül a végleges út- és járdaburkolat a Vásárhelyi Pál utcáig.

 

 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.