Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2012. szeptember 25., kedd 09:11

Átadták a 71-es busz új útvonalát, gyakrabban közlekedik a H7-es HÉV október közepétől
Helyszínében különleges, témájában a csepelieknek csupa jó hírrel szolgáló sajtótájékoztatót tartottak szeptember 24-én a Görgey tér - Táncsics Mihály utca kereszteződésében levő buszmegállóban. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója beszédében kiemelte: köszönhetően a főváros, a BKK és a csepeli önkormányzat szoros és jó együttműködésének, a kerületben élők közlekedését több változás is könnyíti és könnyíteni fogja.
Az egyik a 71-es busz útvonalának módosítása, ami olyan fontos csomópontokat érint ismét, mint a piac, a gyermekrendelő, illetve a görögkatolikus templom, ahová az idősebbek eddig nehezebben jutottak el a távolabbi megállók miatt. Vitézy Dávid elmondta: a kerületben élők régi kívánsága volt az is, hogy gyorsabban juthassanak be a belvárosba. Október közepétől ezért sűrítik a H7-es HÉV járatait, sőt a csúcsidő is kitolódik, tehát a 10 percenkénti indulás hosszabb ideig segíti a közlekedőket. Még további jó hír, hogy az esti órákban és hétvégén is gyakrabban járnak majd a szerelvények. A kerületben közlekedő, a HÉV-hez csatlakozó buszjáratok – 148-as, 159-es, 151-es – indulási idejét is módosítják, alkalmazkodva a sűrűbb vonatinduláshoz. A vezérigazgató bejelentette, hogy a csepeli HÉV felújítása, pályájának meghosszabbítása – legalább az Astoriáig – benne van abban a négy, kiemelt infrastrukturális fejlesztésben, melyek terveit 2014-re kell elkészíteni. Megvalósításuk ezután kezdődhet meg.
A BKK vezérigazgatója kitért a gerincút témájára is. Elmondta: 89 százalékos az út készültsége, a közművek teljesen, s a burkolat is hamarosan kész: így október végén átadhatják az autósoknak az új utat mentesítve így Csepel belső részét a nagy átmenő forgalom alól.
Németh Szilárd, Csepel polgármestere beszédében kiemelte: ma végre ismét azon az útvonalon jár a 71-es busz, mint régen. 2004-ben változtatták meg több megálló helyét, amit – hiába gyűlt össze akkoriban 1500 aláírás – nem állítottak vissza.  A mostani önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a lakosok óhaját ebben is figyelembe vegye, csakúgy, mint a gyermekrendelő előtti zebra kialakításával, amit már egy hónapja használnak az arra közlekedők.
Dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is vendége és felszólalója volt a sajtótájékoztatónak. „Azért jöttünk, hogy együtt örüljünk a jó híreknek” – kezdte beszédét Hangsúlyozta: sokszor nem pénzre, sokkal inkább szívre és akaratra van szükség egy-egy lokális gond megoldásában.
A sajtótájékoztató – melyen Ábel Attila és Borbély Lénárd alpolgármesterek, dr. Szeles Gábor jegyző is részt vett – egy rövid utazással folytatódott: természetesen a 71-es buszon. A Görgey téri megálló után a görög-katolikus templom előtti megálló következett: itt szálltak le a vendégek. Prodán Gábor lelkész fogadta a küldöttséget, s elmondta: sok idős ember jár a Királyerdőből ebbe a templomba, így számukra is nagy könnyebbség, hogy a bejárat előtt létesült az új megálló.
Csepel.hu
fotó: Bede Orsolya

3 csatolt kép 321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.