Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2012. október 9., kedd 11:32

Ovi-foci Kőbányán
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete kiemelkedően fontos feladatának tekinti, hogy a kerületben élő, ide óvodába, iskolába járó gyermekek részére a legváltozatosabb módon biztosítsa a különféle sportolási lehetőségeket, az egészséges életmódra nevelés lehetséges formáit. Ezen törekvés találkozott az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány törekvéseivel, hisz az Alapítvány kiemelt célja, hogy működésével támogatást adjon az óvodáskorú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, sportolásához, valamint az utánpótlás neveléshez. A szakszerű mozgáskultúra fejlesztése segíti a gyermekek fizikai és szellemi képességeinek fejlődését, serkenti a tanulási folyamatokat, a koncentrációs képességet. Fontos, hogy az óvodáskorú gyermekek megismerjék, megszeressék a sportot. Ezen cél eléréséhez elengedhetetlen feltétel, hogy a sportra nevelés szakszerű keretek között, képzett oktatókkal történjék. Az Alapítvány ösztöndíjak, pályázatok segítségével az óvodapedagógusok képzésében is részt vesz, valamint mini multifunkcionális pályák kiépítésével és anyagilag is segíti fenti célok megvalósítását.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány megkeresésére Önkormányzatunk jelentős támogatást biztosított ahhoz, hogy 2012. október 1-jén 11 óvoda mini multifunkcionális pályáját avassuk fel jelképesen egy helyen, a Kőbányai Aprók Háza Óvodában.

Radványi Gábor alpolgármester köszöntötte a kiemelkedő esemény résztvevőit: Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, aki fővédnöke volt az avatásnak, Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolóját, az Ovi-Foci Alapítvány alapítóját, dr. Molnár Andreát, az Alapítvány elnökét, Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadót, Endrei Katalint a FIDESZ női tagozatának elnökét,  Szűcs Lajost a Magyar Teniszszövetség elnökét,  Schmitt Petrát a teniszszövetség részéről, Beliczay Sándor mesteredzőt, Tury Györgyöt a KSC vezetőedzőjét, Ékes Gábort Kispest alpolgármesterét, Révész Máriusz országgyűlési képviselőt, Pozsgai Ágnest az MLSZ képviselőjét, valamint a megjelent kiváló sportolókat: Szávay Ágnes teniszezőt, Kökény Beatrix kézilabdázót, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót, Komáromi Tibor világbajnok birkózót, Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnokot, Szekeres Tamás labdarugót, valamint a KSC londoni olimpián résztvevő kiváló ifjú úszóit: Dara Esztert, Bernek Pétert, Kozma Dominikot és Pulai Bencét.
 
Kovács Róbert Kőbánya polgármestere megnyitójában elmondta, hogy mindannyiunk életében szerepet játszik a mozgás, mindannyian őrzünk gyermekkorunkból emlékeket a közös sportolásról, és ezek az élmények meghatározók lehetnek egész életünkben. Hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az, hogy óvodáskorú gyermekek is kapjanak lehetőséget, helyet, támogatást a sportoláshoz. Kiemelte az óvodapedagógusok elvitathatatlan szerepét abban, hogy ez a korosztály megszokja, megszeresse a mozgást. Az Önkormányzat ehhez a munkához úgy tudott hozzájárulni, hogy az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány mellé állt, és támogatta a mini pályák létrehozását. Végül köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki munkájával, tapasztalatával, segítő szándékával a program megvalósításához hozzájárult.

A résztvevő vendégek mindegyike kiemelte beszédében a sport, az egészséges életmód fontosságát, és méltatta az Alapítvány tevékenységét. Baloghné Stadler Irén óvodavezető a 11 óvoda és a gyermekek nevében köszönte meg a lehetőséget, segítséget mind az Alapítványnak, mind az Önkormányzatnak, hisz a mini multifunkcionális pályák nem csak a foci alapjainak elsajátítására, hanem más sportágak kipróbálására, űzésére, és a mindennapi testnevelés megtartására is kiválóan alkalmasak.
Az óvoda apróságai rövid műsorral kedveskedtek az avatáson résztvevőknek, majd a nemzeti színű szalag átvágása és Buzánszky Jenó kezdőrúgása után birtokba vették a pályát, önfeledten mutatták be eddig megszerzett tudásukat, és játszottak, sportoltak, míg az ebéd el nem szólította őket az új csodától.
 
Kőbányán jelenleg a Zsivaj, Aprók Háza, Bóbita, Csodafa, Csodapók, Csupacsoda, Gépmadár, Hárslevelű, Kékvirág, Kincskeresők, Kiskakas és a Rece-fice óvodákban használhatják, élvezhetik a mini pálya által nyújtott változatos sportolási lehetőséget a gyermekek.

Forrás: ovi-foci.hu

10 csatolt kép 0944970624510
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.