Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 23. kedd
Hírek témák szerint

KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 11., csütörtök 13:34

Jövőre kezdődnek az 51. sz. főút rekonstrukciós munkálatai
Hosszas kormányzati, politikai és szakmai egyeztetés után, a kalocsai városvezetés erőfeszítései meghozták az eredményt! 2013-ban megkezdődnek az 51. sz. út kalocsai belterületi szakaszának felújítási munkálatai. Erről dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára levélben tájékoztatta Kalocsa város polgármesterét.  
A városvezetés dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel is személyesen tárgyalt a kivitelezési munkálatok mihamarabbi megkezdése érdekében. Többlépcsős egyeztetés történt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársaival.  
Az 51. sz. főút fejlesztése öt szakaszban történik majd meg. Első szakaszban az Apostag és Solt közötti útszakasz 11,5 tonnás burkolatának megerősítése, a második ütemben Kalocsa és az M9-es autópálya közötti szakasz 11,5 tonnás burkolat megerősítése történik meg. Majd a harmadik szakaszban az M9-es autópálya - Baja közötti szakaszának burkolat megerősítése, negyedik szakaszban pedig a Solt északi elkerülő új nyomvonalú út építése, majd az ötödik szakaszban a Solt délkeleti elkerülő út építése szerepel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium terveiben.
 
Az 51-es főút kalocsai, belterületi szakaszát érintő felújítások kapcsán a lakosság egy régi, jogos elvárása is megvalósul, mivel a városban található közlekedési lámpák elektromos cseréje és az új lámpák összehangolása is megtörténik majd. Ennek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz a gépjárművel való áthaladás a városon. Rengeteg lakossági észrevétel érkezett a kalocsai önkormányzathoz az 51. sz. út Kisfoktőt érintő szakaszával kapcsolatosban is. E kéréseknek eleget téve a Kisfoktőt érintő szakaszon a maximális 50 km/h sebességhatár 70 km/h emelkedhet majd.  
Az egyeztetések alkalmával kiemelt figyelmet fordított Kalocsa arra, hogy a környező alsóbbrendű utak felújítási munkálatai is előnyt élvezzenek, melynek eredménye már kézzelfogható, hiszen a Harta – Állampuszta – Dunatetétlent érintő útszakasz rehabilitációs munkálatai már megkezdődtek.
Az elmúlt időszak legnagyobb infrastrukturális beruházásai zajlanak Kalocsán. Nemcsak a fő tranzit út újul meg jövő évben, hanem az egész belváros egy ráncfelvarráson esik át. A belvárosi rehabilitáció kapcsán már hetek óta gőzerővel folynak a kivitelezési munkálatok, mely több közparkot (Kubikus park, 56-osok tere), járdát és utat (Martinovics utca, Grősz utca, Petőfi Sándor utca, Bozsó utca, Mátyás király utcai híd, Szent István király úti parkolók) érint.
 
Ezekkel az átfogó fejlesztésekkel Kalocsa a jelenleginél is jobban bekapcsolható az ország közlekedési vérkeringésébe.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.