Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 1. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2012. október 18., csütörtök 08:54

Meghalt Komár László, a magyar Elvis
67 évesen meghalt Komár László. Az énekes szerda hajnalban otthonában, felesége karjában hunyt el. A zenész Újbudán élt, aktívan részt vett a helyi közéletben. 

Komár Lászlót hetekkel ezelőtt szállították az intenzív osztályra köhögés és erős mellkasi fájdalmak miatt, a diagnózis szerint panaszait tüdőembólia okozta. "Arra emlékszem, hogy elképesztő légszomjam támadt, aztán, mint a farkas, úgy üvöltöttem a fájdalomtól. A kórházból már kimaradtak a képek, mert az oxigénhiánytól többször is elvesztettem az eszméletem" - emlékezett vissza a tüdőembóliás rohamra. A 67 éves énekes állapota azonban orvosai és barátai szerint gyorsan javult, így tíz napja hazaengedték a kórházból, és otthon lábadozott. Komár László harminc évvel ezelőtti szerelmével, Krisztinával titokban házasodott újra össze idén januárban.

Komár László 1944. november 28-án született Adásztevel városában. 1962-1965 között a Scampolo, majd 1965-1967 között a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon. 1969-1970 között az Atlas és a Bergendy-együttessel lépett fel. 1971-1972 között a Non-Stop együttes énekese volt. Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel. 1973-ban a Szemek, Szájak, Szívek együttes tagja volt. 1981-ben jelent meg első nagylemeze: Pepita, melyet azóta számos újabb követett.

?Elvis előtt nem volt semmi?

Ez az idézet eredetileg John Lennontól származik, azóta viszont világszerte milliók vették szájukra. Ezt az idézetet véste bele Komár László abba a vendégkönyvbe is, amelybe az Újbuda TV: Az én történetem című műsorának vendégei szoktak írni. Akik ismerik a Rock and Roll magyar helytartóját, nem is lepődhetnek meg ezen, hiszen köztudott, hogy az énekes pályafutására milyen nagy hatással volt a Király.

Komár László 1959-ben hallotta Elvist először énekelni. A barátjának volt egy szalagos magnója, nála hallgatták a Király dalait, a Teddy beart, a Love me tendert, a Jale house rockot.

A külföldi számokat abban az időben nem volt könnyű beszerezni, így hatalmas áttörésnek számított, amikor 1959-ben megnyitott az a hanglemezbolt, amelyben amerikai korongokat is lehetett vásárolni. "Addig azt sem tudtuk, hogyan néznek ki a nagy sztárok, akiknek a dalait hallgattuk.

Amikor beléptünk ebbe a boltba, akkor láttam életemben először Elvis lemezt, ahol fekete-fehérben, gitárral a kezében tátott szájjal áll. Ez olyan hatással volt rám, hogy én is komolyan elkezdtem énekelni." - fogalmazott Komár László, aki az elmúlt évtizedek során számos Elvis-relikviát gyűjtött össze: volt ezüst tízdollárosa arannyal futtatva, volt Elvis-bélyege, és megszerezte a Király összes lemezét.

Az Újbuda Tv Komár Lászlóra emlékezve megismétli az Én történetem és a Csillagszem című, a zenészóriással foglalkozó műsorait.

quart.hu; ujbuda.hu
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.