Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

KOMLÓSKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 18., kedd 21:01

Ajándékot hoznak, szeretettel töltődnek
Böjte atya szárhegyi gyermekotthonaiba Miskolcról érkezett adomány a hétvégén. Az ajándékozók a miskolci tűzoltóság tagjai, akik alig több mint egy éve kezdtek ismerkedni a gyergyói településsel, azóta viszont rendszeres támogatói a község önkéntes tűzoltó-alakulatának és az itt élő rászoruló gyerekeknek. Mint mondják, az emberek szeretete vonzza őket újra és újra vissza Szárhegyre.
 „Olyasmit tapasztalunk meg a szárhegyiektől, amit mi, otthon már nem élhetünk meg. Itt szép a táj, gyönyörűek a hegyek, de az emberek miatt jövök újra és újra, szervezek be mindig újabb csapattársakat, hogy ők is megismerhessék az itt élőket” – mondta Gergely Attila, a miskolci tűzoltóság egyik tagja. A múlt héten hét társával érkezett Szárhegyre, Böjte atya otthonaiba hozták el azt az adományt, amit kollégáik ajánlottak fel az ismeretlen gyerekeknek. A csomagokat előzetes megkérdezés szerint állították össze, mosószerre volt most legnagyobb szükség, de utánfutónyi ruhaneművel, játékokkal, tartós élelmiszerekkel, szaloncukorral és édességekkel is megpótolták az ajándékot.

Az előzményekről
A miskolci tűzoltók nem első alkalommal jöttek segítő szándékkal Szárhegyre, rendszeres látogatásaik egyik célja a támogatás. Hogy mindez miért? Azért a nyitottságért, szeretetért, amit az itt élő emberektől kapnak – mondják. Gergely Attila a kezdetekről elmesélte, szakszervezetük múlt évben egy külföldi magyar tűzoltósággal szerette volna felvenni a kapcsolatot, a véletlen folytán esett a választás a Szárhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületre. Első látogatásuk több volt, mint ismerkedés, nagyon hamar baráti kapcsolatok alakultak ki, sokan visszavárták a miskolciakat.

„Láttuk, hogy a szárhegyi tűzoltóknak nincs védőfelszerelésük, és szinte ugyanazokat a munkákat végzik el, mint mi. Hazamentünk, megmozgattuk kapcsolatainkat, és két hónap elteltével védőfelszereléseket hoztunk. Az ország több pontjáról, a kollégáktól gyűjtöttük össze ezeket” – emlékezett vissza az első adománygyűjtő akcióra Gergely Attila. Mint mondta, azóta többször megismételték a gyűjtést, mindannyiszor sikerült hasznos dolgokkal megajándékozni szárhegyi kollégáikat.

Rendszeres látogatások következtek, a kapcsolattartó Gergely Attila mindig újabb és újabb kollégáit hozta magával, mint mondja, azért, hogy a lehető legtöbben megismerhessék a szárhegyi embereket. Időközben tudomást szereztek Böjte atya gyermekotthonairól, meglátogatták a szárhegyi gyerekeket, hazatérve pedig számukra is gyűjtésbe kezdtek. „Egész évben jönnek az emberek, hozzák az adományaikat. Már nemcsak a kollégák, hanem az ő ismerőseik is. Amit eljuttatunk Szárhegyre, az nem egy ember érdeme, hanem a miskolciaké, illetve az ország más településein élő tűzoltó kollégáké” – mondja Gergely Attila.

„Az igazi magyarok Székelyföldön élnek”
„Itt olyasmit látunk, kapunk, ami otthon, ha még létezik is, nagyon elvétve, itt meg teljesen természetes az embereknek. Ez tölt fel minket” – mondja Gergely Attila. Véleményét társai is osztják, Hajcsák Zsolt például mindenkinek azt ajánlja, hogy mielőtt véleményt formálna az erdélyiekről, előbb jöjjön el közéjük, ismerkedjen meg velük. A miskolci csapat egy másik tagja, Major László nem először járt Székelyföldön, ő úgy vélekedik, hogy az igazi magyarok itt élnek. Egyet nem értenek a vendégek: az itteni fiatalok miért vágyakoznak külföldre...

Forrás: Pethő Melánia / szekelyhon.ro

1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.