Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 20., csütörtök 14:47

Több mint három év után újranyitott a kalocsai kórház gyerekosztálya
Az összefogás – az önkormányzat, a megyei és a helyi kórház vezetésének felelősség- és közösségvállalása –,  mentette meg a bezárástól a kalocsai kórházat – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Kalocsán, a több mint 3 éve bezárt gyerekosztály újranyitásán.
- A kórház további működéséhez meg kellett oldani a térség egészségügyi intézményeinek együttműködését. Ehhez kellett az önkormányzat, amely a kezelhetetlennek tűnő adósság rendezésébe bekapcsolódott, de szükség volt olyan kórházi vezetésre is, amely képes volt ebben a káoszban rendet tenni és egy működőképes kórházat létrehozni.  Emellett nyilván, mint képviselőnek, nekem is meg kellett tenni a magamét, azért, hogy ez összerendeződjön és Kalocsának megmaradjon a kórháza - hangsúlyozta Semjén Zsolt, a kalocsai választókerület országgyűlési képviselője a helyi Szent Kereszt Kórház újra megnyitott gyermekosztályának átadásán.
Az önkormányzat és a kórház dolgozói is erőn felül vállalt feladatokat azért, hogy ez a kórház megmaradjon. Sőt, Kalocsa népe akarta, hogy a kórház megmaradjon. Ezért maradt, maradhatott meg és ennek köszönhető, hogy a hanyatlás helyett a fejlődés útjára állt – tette hozzá Semjén.
Majd emlékeztette a jelenlévőket arra: hogy az egyik legfontosabb választási ígérete volt az, hogy a kalocsai kórház megmentéséért mindent megtesz.

Tőle Svébis Mihály, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgatója vette át a szót, aki elmondta: a Szent Kereszt Kórházban már idén július 1-jétől van szülészeti és nőgyógyászati ellátás a kecskeméti kórház közreműködésével. Fontos lépésnek nevezte, hogy a kalocsai kórházban január 1-jével a gyerekgyógyászat is fogadja Kalocsáról és vonzáskörzetéből a gyerekeket. Majd megragadva az alkalmat, bemutatta a leendő gyerekosztály osztályvezető főorvosát: dr. Bodrogi Tibort.

Köszönjük, hogy megtartotta választási ígéretét Semjén Zsolt

Vadász Mária, a kalocsai kórház igazgatója kiemelte: jelentős szakmai fejlesztéseket hajtottak végre, hiszen náluk sem szülészet, sem gyerekgyógyászat nem volt az elmúlt években.
– Örülök, hogy egy ilyen volumenű bejelentéssel zárhatjuk ezt az igen munkás évet, mely során sokat küzdöttünk azért, hogy a kistérség kórháza megmaradjon – mondta Vadász Mária azon a sajtótájékoztatón, melyen részt vett Mészáros János, a Dél-alföldi Egészségszervezési Központ igazgatója is.
A sajtótájékoztatón részt vett Török Ferenc, Kalocsa polgármestere is, aki köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy választási ígéretének megfelelően mindent megtett eddig a kalocsai térség fejlődéséért, hogy számon tartotta a kórház ügyét is és mindent megtett, hogy a fejlődés megvalósuljon.

Ajándék inkubátorral indul a gyerekosztály

A gyerekosztály nyitásához egyébként a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász egy inkubátorral járult hozzá, melyet ezen a héten hétfőn adtak át ünnepélyes keretek között a kórháznak.
Az emberi erőforrások minisztériumának döntése értelmében december 31-el, mint az már sokak számára ismeretes a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház önállósága megszűnik, a két egészségügyi intézmény ezt követően a kecskeméti megyei kórház szervezeti egységeként működik tovább.


Jóváhagyta a kormány: 260 milliós segítség érkezett Kalocsának

A gyermekosztály átadása után Semjén Zsolt bejelentette: a kormány jóváhagyta, hogy Kalocsa városa 260 millió forint támogatást kap az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére felállított keretből.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.