Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2023. december 11. hétfő
Hírek témák szerint

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. február 27., szerda 15:17

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik Szeged
Számtalan programszervező több mint kétszáz rendezvényét tartalmazza az a kiadvány, amelyet szerdán délelőtt mutattak be a városházán. Az idén is külön kiadványból értesülhetnek a vendégek a város látnivalóiról, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól. Újdonság, hogy az idén már ingyenesen letölthető mobilalkalmazások is segítik a Szegeddel ismerkedő turistákat.
Solymos László alpolgármester elmondta, az elmúlt évben is nőtt a turisták érdeklődése Szeged iránt. A vendégek száma több mint 6 százalékkal emelkedett, a nálunk eltöltött vendégéjszakák száma pedig meghaladta negyedmilliót.

Programajánló, Látnivalók és Információk Szegedről
Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a kiadványokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a turisztikai szezonra való felkészülés fontos elemei azoknak a nyomtatott kiadványoknak az elkészítése, amelyek a városba látogatók számára kínálnak útmutatót: mikor, milyen látnivalókat kínál Szeged az idén. 
A hagyományokhoz híven most is megtartották a korábbi hármas tagozódást, így külön kiadványból lehet értesülni az ez évi szegedi programokról, a látnivalókról, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól. 
A 48 oldalas Programajánló füzet, amely a Tisza-parti város minden jelentősebb idei eseményét tartalmazza összesen 18 ezer példányban jelent meg, a 13 ezer magyar mellett 3 ezer angol és 2 ezer német nyelvű kiadvány is készült.
A Látnivalók című kiadvány, amely a város nevezetességeit mutatja be összesen 26 ezer példányban készült el: a magyar mellett angol, német, francia, olasz, spanyol nyelven, de gondoltak a román, a szerb, az orosz, a lengyel, a szlovák és a holland turistákra is. A szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól készült legfrissebb információs kiadvány pedig 9 ezer példányban segíti majd a városba érkező vendégeket.
Valamennyi új szegedi turisztikai kiadvány már hozzáférhető Szegeden és az ország 140 Tourinform irodájában, valamint a város kulturális intézményeiben. A Szegedet népszerűsítő kiadványokkal több hazai utazási kiállításon is megjelenik Szeged: elsőként február 28. és március 3. között a budapesti Utazás Kiállításon.

Látványos információk segítenek a barangolásban
Egy szegedi szoftverfejlesztő vállalkozás, az 1989 óta működő INFOtec Kft. olyan mobilalkalmazásokat fejlesztett ki, amelyek ingyen letölthetőek és Szeged nevezetességeit mutatják be, több nyelven is.
Az Android, a Windows Phone, valamint az iOS marketeken ingyenes elérhető alkalmazások audiovizuális ismertetőkkel teszik gazdagabbá a barangolást Szeged nevezetes pontjain. A leírások jelentős része több nyelven is hozzáférhető, így a külföldi turisták számára is jól használható.
Sikala János, az alkalmazásokat ingyen kifejlesztő cég ügyvezetője elmondta, az információk látványos megjelenésbe ágyazott, könnyen kezelhető menüszerkezeten keresztül, illetve a tájékozódást segítő térkép aktív pontjainak kiválasztásával érhetők el. 
A SzegedGuide a város nevezetességeit mutatja be. Lapjain épületek, múzeumok, terek, templomok, szobrok és emléktáblák kaptak helyet, továbbá megtalálhatók a Szegeden fellelhető vendéglátóhelyek, szállások és szórakozóhelyek ismertetése, elérhetősége. Az alkalmazás közel 600 tartalmi lapból áll, amelyek jelentős része angol nyelven is elkészült.
Kiemelt turisztikai jelentősége miatt külön alkalmazás készült a nemzet tudósainak, művészeinek, a magyar kultúra jeleseinek emléket állító Dóm téri szoborcsarnokról. Az itt kiállított művekről a Szeged Panteon alkalmazás nyújt részletes információt.
A ZooGuide Szeged segítségével a város vadasparkját, a Botanic Garden Szeged alkalmazással pedig az újszegedi füvészkertet fedezhetik fel az érdeklődők mobiltelefonjuk segítségével.

6 csatolt kép 321654
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.