Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2013. március 23., szombat 21:56

Tesi óra folyósóra hangolva - videó
2012 szeptemberében vezette be a szaktárca országszerte a mindennapos testnevelést az 1., 5. és 9. évfolyamon, a megvalósítás azonban nem mindenhol volt zökkenőmentes.


A módszertani központként működő Grosics Gyula Sport Iskolában bemutató órát tartottak a médiának, hogyan lehet a tantermeket és az iskola folyosóit is kihasználni az órák megtartására.

A kezdeményezés nem új keletű, a testnevelő társadalom 1999 óta biztatja a mindenkori kormányt, hogy vezesse be a mindennapos testnevelést, ami javíthatna  a magyarok katasztrofális egészségi állapotán - kezdte a sajtótájékoztatót Kiss Mihály a Grosics suli igazgatója, majd hozzátette, a felmérések szerint a gyerekek 70 százaléka kizárólag a testnevelés órákon mozog, rengetegen közülük túlsúllyal, vagy gerincproblémával küzdenek. - Sokan kritizáltak minket, hogy könnyű olyan iskolában bevezetni az új rendszert, ahol adottak a feltétlek, ezért mi is elkezdtük az egyes testnevelés órákat részben tanteremben, részben a folyosón tartani - mondta el az igazgató, aki szerint nem könnyű a feladat az átállás, de a kreatív és elhivatott nevelők meg fognak tudni felelni a kíhívásnak. A bemutató órán zsámolyokat raktak végig a folyosón, a gyerekek köztük ugráltak végig az ablakok és radiátorok mellett. Kiss Mihály arra is kitért, a folyosók ugyan nem vetekedhetnek a tornatermek felszereltségével, de gyorsaságot, erőt és ügyességet fejlesztő gyakorlatokra kiválóan alkalmasak, különösen a téli időszakban. Az iskola vezetője azt azonban elismerte, a testnevelés órák utáni tisztálkodás megoldása még kihívást jelent a legtöbb intézmény számára.

A rendezvényen beszédet mondó Simicskó István sport államtitkár közölte, az ország 3200 településén 457 tornateremre lenne szükség, de az ideális helyzetre botorság lett volna várni,hiszen akkor sosem tennénk semmit a gyermekek egészségéért. Az államtitkár rámutatott, az USA-ban a 6-11 évesek 20-30 százaléka már elhízott, többségük pedig felnőttkorára is kövér marad. Éppen ezért fontos, hogy már az iskolában a gyerekek értékrendébe építsük a testmozgást - fűzte hozzá Simicskó István, aki a kormány legfrissebb intézkedéseiről is beszámolt. Első körben ezer pedagógus kapott oktatásmódszertani továbbképzést a Kölyök Atlétikai Program keretében, a pedagógusok között pedig 500 millió forintos eszközcsomagot (bólyák, padok, labdák, kötelek) osztottunk szét amelyekkel gazdagíthatják a testnevelés órákat. A cél, hogy 7000 pedagógust képezzünk ki és így tovább bővítsük a programot a többi évfolyamra is, jövőre pedig infrastruktúra bővítésre is lehetőség nyílhat - tette hozzá az államtitkár.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o7yyr425Huc

T.D. - ÚjbudaTV


5 csatolt kép 34512
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.