Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2013. április 9., kedd 20:45

Kőbánya újabb esélyt ad...
Újabb együttműködés Kőbányáért és a normális kerékvágásba visszatérő emberek érdekében – ez a lényege annak a megállapodásnak, amelyet Kovács Róbert polgármester és Mészáros László bv. dandártábornok, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka írt alá ma a közbiztonsági szakmeberek koordinációs megbeszélésén.
A konzultáció sok hasznos információval szolgált: a kerületi rendőrkapitánytól például megtudtuk, hogy a Népligetben gépkocsi feltörőket értek tetten, az Újhegyi lakótelepen két, korábban ellopott autót is megtaláltak a polgárőrök segítségével. Az elmúlt napokban a rendőrök elfogtak egy nyaklánc-rablót, aki – vélhetően – egy másik személy befolyásolására tette, amit tett, hiszen ő maga fogyatékkal élő. Továbbá egy hajdan nagy létszámú és nagyhírű zenekar egyik tagját is meggyanúsították rablással. (A rendőrök és a polgárőrök figyelmét Kovács Róbert polgármester hívta fel arra, hogy a kerékpáros szezon kezdete óta ismét sűrűsödnek a bejelentések, amelyeket az Üllői út Ecseri és Határ út közti területén élők tesznek, mert ott – a kőbányai oldalon – a kerékpárosok folyamatosan és balesetveszélyesen használják a gyalogjárdát, noha iskola és szolgáltatóházak is vannak ezen a szakaszon, amelyek ajtaja a kritikus járdaszakaszra nyílik… A polgármester szerint ugyan nem a büntetés kell, hogy legyen a megoldás, de a közeljövőben mindenképpen gyakoribb ellenőrzésre számíthatnak a környéken szabálytalanul kerekezők.)
A városüzemeltetés szakértője elmondta, hogy a következő napokban a Kismartoni úton elkészülnek az útburkolati jelek, s a korábbi évek tapasztalataihoz képest óriási hír, hogy a lomtalanítás rövid idő alatt rendben megtörtént Kőbányán, s a gyűjtésre használt közterületeket is gyorsan rendbe hozták.
A mezőőrök két kábelégetőt is elfogtak, valamint egy régóta keresett teherautó-vezetőt is elkaptak, aki rendszeresen éjszaka ürítette a zöldterületekre az építési hulladékot.
„Kőbánya, illetve az itt élő emberek szempontjából különösen fontos, hogy a közbiztonságért és a környezet megóvásáért felelős szakemberek összefogjanak, illetve számíthassanak egymásra, hiszen ez a két terület, amelynek állapota különösen befolyásolja az emberek hangulatát, viszonyát a kerülethez. Éppen ezért is tartom fontosnak, hogy a büntetés végrehajtó parancsnokával olyan megállapodást tudunk most aláírni, amely Kőbánya épülését, szépülését szolgálja, hanem azoknak az embereknek is, akik megtévedtek ugyan, de szeretnének visszatérni a normális, hétköznapi életbe.” Így kommentálta Kovács Róbert polgármester azt a megállapodást, amely szerint elítéltek a kerületben – megfelelő feltételekkel – olyan munkákat végezhetnek, amely az itteni környezet javulásához hozzájárul.
A 30 éve hivatásos tisztként dolgozó Mészáros László bv. dandártábornok is fontosnak tartotta, hogy megmutassák: a büntetés-végrehajtás nem jelent egyet a súlyos, erőszakos, élet elleni bűncselekmények elkövetőivel, hanem sok olyan fogvatartott van, aki jó útra tér és hasznos tagja lesz a társadalomnak. Ezeknek és ehhez különösen nagy segítség a Kőbányai Önkormányzat által adott lehetőség.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.