Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2013. április 13., szombat 00:00

Megújul a Nyéki Imre Uszoda
Mivel az óriási kerület egyetlen uszodája a Kondorosi úti komplexum, mindig is nagy tiszteletnek és megbecsültségnek örvendett az emberek között. Az önkormányzat úgy döntött, nemcsak életben tartja, de meg is újítja a patinás uszodát.

Újbuda Önkormányzata a Nyéki Imre Uszodát 2012. augusztusában az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe adta. Kocsis Sándor, a megbízott cég ügyvezetője elmondta, az uszoda és sporttelep működését gazdaságosabbá, szolgáltatásait pedig színvonalasabbá kívánják tenni.

A kerület sportcégének elképzelései szerint a Star Sportakadémiával együttműködve egy prémium kategóriás sportoktatási rendszert honosítanának meg a Nyékiben, mely nemcsak a kerületben, de országos szinten is egyedülálló lesz. - A sok éves tapasztalattal rendelkező, nemzetközi sikereket elért szakedzői csapatban Olimpiai-, Világ-, és Európa bajnok sportolók oktatják majd a fiatal tehetségeket, ezzel pedig a legmagasabb szintű edzési lehetőséget biztosítjuk a kerületi gyerekeknek - hangsúlyozta Kocsis Sándor.  

A sportoktatás fontos alappillére lenne az ország kiemelt látvány- és csapatsportja, a vízilabda, melynek bevezetése már megtörtént, hamarosan felhúzzák azokat a mobilfalakat is, amelyekkel az edzések közben is zavartalanul úszhatnak az úszni vágyók. A sportág megismertetése és elérhető közelségbe hozása nagy előnyt jelent mindenkinek, hiszen a vízilabda várhatóan több látogatót vonz majd, növelve ezzel az uszoda presztízsét és bevételét. Ráadásul a sportág bevezetésével megszerezhető pályázati pénzek olyan mértékű felújítást eredményeznek, amely minden sportolni vágyó örömére fog szolgálni.

A Sport Kft. vezetősége az uszoda átvételétől kezdve azon is dolgozik, hogy minél több kedvezményt tudjon biztosítani vendégeinek. Az ügyvezető közölte, minden gazdasági nehézség ellenére sem emelnek a jegy- és bérletárakon, sőt, bevezették a családi jegyet (2 felnőtt + 2 gyerek), valamint az óvodák, iskolák pedagógusai és a kerületi cégek munkatársainak szóló csoportos belépőt. Kocsis Sándor hozzátette, a Sport Akadémia profi csapatával már javában zajló iskolai úszásoktatást 10 millió forinttal kedvezőbb áron szolgáltatják, mint az előző üzemeltető.

A cég vezetése áprilistól indította útjára az Újbuda Sportkártyát. Az arany, ezüst és bronzkártyák éves bérletek, melyekhez térítés fejében lehet hozzájutni.120 ezer forint helyett 30, 60 és 90 ezer forintba kerülnek majd, melyeket a kerületi egyesületek, alapítványok, cégek vezetői és a kerületért sokat tett magánszemélyek kapnak majd.

A gyémánt kártyát térítésmentesen a 79. évet betöltött kerületi lakosok és kerületi kötődésű olimpiai bajnokok vehetik igénybe, a vas kártyát pedig a 60+ kártyával rendelkezők vásárolhatják, melyet a Sport Kft. több mint 10%-os kedvezménnyel árul. A tervek között szerepel, hogy ez a lehetőség bekerüljön a 60+ programba, hogy a nyugdíjasoknak még nagyobb kedvezménnyel adhassák a kártyát. Az uszoda vezetése a látogatók türelmét kéri, mert az átalakítások alatt előfordulhat, hogy nem tudnak mindig nyitva tartani.

T.D. - ÚjbudaTV

1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.