Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. május 16., csütörtök 15:50

Vakáció 2013: programfüzet segíti a táborozást
Száznál is több táborozási lehetőség és több száz nyári szabadidős program várja majd idén is a szegedi diákokat a vakáció idején. Szeged önkormányzatának kiadásában, 15 ezer példányban jelent meg a Szegedi vakáció 2013 című programfüzet, amely 256 oldalon foglalja össze a város szünidei táborairól, fesztiváljairól, napi eseményeiről a legfontosabb tudnivalókat.
A Szent-Györgyi Albert Agorában szerdán délelőtt mutatták be a Vakáció 2013 című kiadványt, amely az idén is összegyűjti a diákoknak szánt nyári táborokat, szabadidős elfoglaltságokat. Emellett számos családi program, a fesztiválok és játszóházak rendezvényei is megtalálhatók a kiadványban, amely az idén már huszonharmadik alkalommal segíti a szülőket és a diákokat abban, hogy a gyerekek hasznosan és biztonságban tölthessék el a nyári szünidő egy részét.

Szinte minden napra jut egy-egy jó program
Az ingyenes kiadvány minden közművelődési intézményben megtalálható, a Szegórában a földszinti recepción bárki hozzájuthat, de iskolákba, óvodákba, munkahelyekre is eljuttatják a programfüzetet – mondta Orbán Hedvig, az intézmény igazgatója.
A kiadvány az idén is három részre tagolódik: az elején a részletes tábori kínálatot tekinthetik meg az érdeklődők, ez a tavalyi évhez képest is jelentősen módosult. A második részben a füzet a napi programokat sorolja fel, a szünidő első pillanatától kezdve szinte minden napra jut egy-egy kulturális, közéleti vagy sportesemény, amelynek túlnyomó része ingyen látogatható. Végül a családoknak szóló, komplex programokból válogathatunk, ahol a pár éves gyermektől a felnőttekig mindenki találhat kedvére való rendezvényt. Megtalálható a kiadványban többek között a szabadtéri, a SZIN, a várjátékok és a szőregi rózsaünnep programja, valamint napi felbontásban is tájékozódhatunk a városban zajló nyári kulturális rendezvényekről.

A Malacpersely tábortól a tanya-túráig
Az idén összesen 53 féle táborral, 68 hetes időtartamban várja az óvodásokat, az általános és középiskolásokat a Szegóra.
– Törekedtünk arra, hogy idén nyáron a tudományos tereinket bemutathassuk, így például lesz kutatótábor a látványlaboratóriumban, az itt dolgozók és tanárok segítségével fognak kísérletezni a gyerekek – mondta Orbán Hedvig. Az idei nyár újdonságának számít többek közt a Malacpersely nevű gazdasági tábor, a bútorfestő, az erdőkerülő, a tanya-túra, az Ebugatta és a jobb agyféltekés rajztábor. Tavaly a nyári szünidőben összesen 830 résztvevőt regisztráltak a különféle táborokban. A szervezők várakozásai szerint idén, az új helyszínen legalább ugyanennyien lesznek.
Gárdonyi Géza nyomába szegődhetnek a diákok
A Szegórán kívül a szegedi kulturális és szabadidős intézmények is számos programmal készülnek a nyárra: többek között a Somogyi-könyvtár, a Szegedi Vadaspark és a füvészkert is sok nyári programmal várja majd a diákokat.
A Somogyi-könyvtár 13 fiókkönyvtárából 7 csatlakozott idén a nyári szünidős programokhoz, de az Agóra Gyermekkuckóban, valamint a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában is tartanak majd ingyenes nyári foglalkozásokat.
Csiszár Andrea, a fiókhálózat vezetője elmondta, közel 40 foglalkozást kínálnak a gyerekeknek. Mindig valamilyen könyvre alapozzák a programot, de sokkal kötetlenebb, játékosabb formában, mint egy iskolai óra. Az idei nyár újdonsága, hogy „a láthatatlan egri remete”, Gárdonyi Géza szegedi emlékhelyeit kutatják fel a fiatalokkal. Augusztus 13-án városi sétákon keresik fel azokat a helyeket, amelyekhez Gárdonyinak köze volt a Tisza-parti városban.

Az idén is népszerű az önkormányzati napközis tábor
A város az idén is megszervezi a nagy népszerűségnek örvendő önkormányzati napközis tábort, amelynek most a Tabán Általános Iskola ad otthont, ahol július 1-től augusztus 9-ig több turnusban összesen 1300 gyerek töltheti el hasznosan a nyári szünidő egy részét. A jelentkezések a jövő hét végéig az iskolákban történnek. Ha valakit ott elutasítanak, az május utolsó napjaiban még érdeklődhet a Szegórában, hogy maradt-e betöltetlen hely.
Szegeden évek óta az önkormányzati napközis táborok bizonyulnak a legnépszerűbbeknek, az egyheti napközis térítési díj ellenében ugyanis napi háromszori étkezést és számtalan programot biztosítanak a vakációzó diákoknak. A gyermekvédelmi törvény változása miatt azonban a tábor az idén senkinek sem lesz ingyenes, minimális költségtérítést kell fizetniük a szülőknek: a tábor díja egységesen valamivel több, mint kétezer forint.


3 csatolt kép 312
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.