Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. május 17., péntek 15:56

Esztergom dolgozik
Szent Korona a Hősök-terei körforgalomban


A város legnagyobb kereszteződését felváltó körforgalomba tervezett Szent Koronát stilizáló virágültetés terveit az önkormányzat szakirodája elvégezte, és május végére, tisztelegve a Koronázóvárosok szándéka előtt, a kiültetés is megkezdődik. Időközben az esztergomi Balassa Bálint Társaság pályázatot nyújtott be annak érdekében, Hogy a Mujdricza Ferenc tervező által megálmodott kompozíció teljes egészében megvalósulhasson.

Útjavítás


Először Esztergom belvárosában kezdődött meg az utak burkolatának javítása. Tétényi Éva polgármester a tavalyi költségvetés előirányzatainak időarányos terhére rendelte meg a kátyúzást, melynek szakmai alapjait a Városháza szakirodája készítette elő. Jelenleg az Arany János és a Jókai utcában kátyúznak a szakemberek. A szakiroda a polgármester kérésére minden körzetben kijelölt egy frekventált területet, melyet minél előbb kijavíttat az önkormányzat. A Csenkei út környékén lakók összefogásával egy több száz méteres szakaszon is megtörtént az útjavító murvázás. Ehhez az anyagot a z önkormányzat biztosította, a tényleges fizikai munkát pedig az ott lakók végezték el. Annak érdekében, hogy egyre több utca felújításra kerülhessen, az önkormányzat továbbra is várja azokat a lakossági felajánlásokat, ahol a rosszminőségű murvás és/vagy földutak javításához murvára volna szükség, a munkát pedig az utca lakói összefogva elvégeznék. Ezt írásban lehet jelezni a Polgármesteri Hivatal, Esztergom, Széchenyi tér 1. címen, vagy a varoshaza[kukac]esztergom.hu email címen.


Fűnyírás

A mai nappal megrendelésre került Esztergom és Kertváros összefüggő zöld területeinek gondozása. Esztergomban a Zöldút Kft., Kertvárosban a Roma Kht. végzi a fűnyírást és a parlagfű-irtást. A kisebb belvárosi zöldfelületeken a polgármesteri hivatal dolgozói a közhasznú munkásokkal együtt gondoskodnak a fűvágásról és a szemétszedésről.


Szúnyogirtás

A nyár elején megszűnő Esztergom - Nyergesújfalu Kistérségi Társulás utolsó hivatalos ülései egyikén, a polgármesterek egyöntetű véleménye alapján megrendelte a térségben a szúnyogirtást. A kistérség – melynek elnöke a mindenkori esztergomi polgármester - hosszú éveken keresztül végeztette el ezt a munkát, mivel minden évben a szervezet erre a célra különített el forrást. A mostani szúnyogirtást levegőből hajtják végre, és a települési önkormányzatoktól függ, hogy földi irtást is rendelnek-e meg majd a nyár folyamán.


Egyre tisztább Esztergom

A munkaügyi központtal közös program hasznát már eddig is érzékelhette a város lakossága. A közhasznú munkások által elvégzett köztisztasági feladatokat a polgármesteri hivatal munkatársai koordinálják, ennek köszönhetően a hulladékgyűjtő és szelektív hulladékgyűjtő szigetek, a lakótelepek környéke, a közparkok egyre rendezettebb képet mutatnak Esztergomban. A „Nagy Várostakarítók” bejelentése alapján május 25-én „Városi Nagy Zöldtakarítást” rendeznek az esztergomi önkéntesek, melynek keretein belül vállalták, hogy a segítők által a közterületeken levágott füvet, zöldhulladékot elszállítják. Szintén a várostakarítók lelkes és önzetlen csapata vállalta, hogy a nehéz anyagi körülmények között lévő önkormányzat intézményeinek is segítséget nyújtanak ezen a napon. A város összes óvodájában gondot okoz a kertek, udvarok, játszóterek rendben tartása, illetve a zöldhulladék elhelyezése. A várostakarítók most azt vállalták, hogy gyermekek érdekében a város óvodáiban összegyűlt zöldhulladékot segítenek elszállítani.
A folyamatos és gyors köztisztasági fellépésnek köszönhetően az itt élők és az ide érkező vendégek is egyre rendezettebb városképpel találkozhatnak.  A közhasznú munkások kéthavonta cserélődnek, most a második turnustól búcsúzunk - köszönjük a munkájukat!


Esztergom, 2013. május 17.


Váczy-H. István
sajtófőnök




1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.