Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2013. július 11., csütörtök 07:21

Újabb vádemelés Szenteczky János ellen
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség “nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette” miatt vádat emelt Szenteczky János csepeli MSZP-frakcióvezető és pártelnök ellen - értesült a Csepel.hu. Az ügyészség szerint a politikus a bűncselekményt a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként követte el 2009-ben.
Az ügyészség szerint Szenteczky János vádlott egy már befejezett belső vizsgálatot egy külső szakértővel ismételten elvégeztetett, és erre külön megbízási díjat fizetett ki. Ezzel az önkormányzati cég vezetője a rábízott idegen vagyon kezelésével járó kötelezettségét szegte meg.
Szenteczky Jánost eddig két bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség. Ezen kívül egy esetben polgári perben, jogerős ítéletben mondta ki a bíróság, hogy közpénzből fizette magánügyvédeit. Erre az MSZP-s politikus 3.750.000 forintot költött az önkormányzati cég vezérigazgatójaként. Mivel az általa vezetett cég veszteséges volt, és akkoriban az önkormányzat is súlyos anyagi gondokkal küszködött, a politikus magánügyvédeinek juttatását a bírósági ítélet szerint az önkormányzat tartalék alapjának terhére fizették ki.
Takács Krisztiánt, Szenteczky János MSZP-s frakcióvezető párttársát és képviselőtársát szintén bűncselekmény elkövetésével, sikkasztással vádolja az ügyészség. Róla a vádiratból derült ki, hogy magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalták. Bár Szenteczky Jánost a Fidesz-KDNP-s kerületi vezetés felszólította a lemondásra, és a magánügyvédeire közpénzből költött pénz visszaadására, erre a politikus eddig nem reagált.

A vádirat
Az ügyészség szerint Szenteczky János vádlott a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatójaként „2009. január hó 21. napján megbízást adott a Csevak belső ellenőre, R. K. A. részére a 2008. évi karbantartási keret túllépés okainak soron kívüli vizsgálatára. R. K. A. a vizsgálati jelentést 2009. február 4. napján elkészítette és a vádlottnak leadta. Ugyanakkor Szenteczky János vádlott 2009. február 2. napján árajánlatot kért be a Benedek és Társa Könyvvizsgálő és Szolgáltató Kft-től (a továbbiakban Kft.) a vizsgálattal érintett ugyanazon karbantartási feladatok ellenőrzésére. A Kft. 2009. február 10. napján kelt árajánlatában az ellenőrzés elvégzését 640.000.- Ft + Áfa összegért vállalta.
2009. március 17. napján Szenteczky János vádlott a Budapesti XXI. kerületi Katona József utca 62-64. szám alatt megbízási szerződést kötött a Benedek és Társa Kft-vel a 2008-as évi karbantartási feladatok felülvizsgálata tárgyában, holott a fenti vizsgálat a Csevak saját belső apparátusával is elvégezhető volt, azt a vádlott alig néhány héttel korábban el is végeztette. A Kft. részére az elkészült vizsgálatért 640.000.- Ft + Áfa, azaz 768.000.- Ft került 2009. április 7. napján átutalásra. Azzal, hogy Szenteczky János vádlott egy már elvégeztetett vizsgálatot külső szakértővel indokolatlanul megismételtetett, a rábízott idegen vagyon kezelésével járó kötelezettségét megszegte” – emeli ki a vádirat.
Csepel.hu
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.