Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

ÉRPATAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. február 5., szerda 15:33

A kormányhivatal zaklatásaira adott válasz Érpatak Önkormányzata részéről
TISZTELT KORMÁNYMEGBÍZOTT ÚR!

Fenti hivatkozási számú megkereséseire válaszolva az alábbiakról szeretném Önt tájékoztatni.
A késésem okai a következők: az Önök nevetséges packázásai (nemzeti elkötelezettségű politikai világnézetünk miatti zaklatásai) helyett (amelyekről levelem áttanulmányozása után remélhetőleg ki fog derülni, hogy ezekben partner soha nem leszek, hanem csak a maximális ellenállásomra számíthatnak) sokkal fontosabb közügyekkel töltöm az időmet polgármesteri eskümnek megfelelően szeretett településem és hazám javára, ezért jelen esetben is azzal az üggyel voltam elfoglalva, amiben Önök hosszú ideje cserben hagytak bennünket, ugyanis hiába kértük az Önök segítségét személyesen is 2013 áprilisában és a kormányhivatal előtti demonstrációnkon kb. egy hónapon keresztül, hogy Érpatak (Márta néni féle) legelőjét ne akarják mindenáron elrabolni egy 1800 fős településtől és ne az Ön fideszes éhes párttársa Simon Miklós családjának adják oda, hanem hagyják meg a jogos tulajdonosánál Érpatak Önkormányzatánál, mert a közmunka keretében Érpatak hasznosítani kívánja a visszaillesztendő társadalmi csoportok szocializációja és a munka világába való visszavezetés céljából. Ennek ellenére az 1800 fős település kérését figyelmen kívül hagyva Önök a Magyar Állam nevében egy miskolci ügyvéden (Dr. Gyurcsik András, biztosan azért, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem található egy „megfelelő” ügyvéd) keresztül mindenáron meg akarták fosztani az önkormányzatot az őt jogosan megillető legelőtől (ebből is közvetlenül megtapasztalva az Önök vidék és az önkormányzatok melletti hatalmas elkötelezettségét), és jogi tisztázás nélkül az önmagát Orbán Viktor földi helytartójának képzelő Simon Miklós családtagjánál történő törvénytelen hasznosítást kívánták becstelenül fenntartani az alapvető közérdek előmozdítása helyett. 

Mindezek miatt én az Érpataki Modell Országos Hálózata jogi szakembereinek segítségével az Önök által képviselt Magyar Állam aljas akciójának visszaverésére koncentráltam, mely csatára nem is került volna sor, ha Ön és fideszes párttársa nem a saját családja gazdagítását tartja szem előtt, hanem a közérdeket szolgálja. Ezen bűs politikusi tevékenységük miatt olyan plusz közfeladatunk keletkezett, mely egyáltalán nem zavart bennünket, de az időnket viszont lekötötte és jogi úton bírósági eljárás keretében meg kellett vívnunk Önökkel ezt a csatát, melyben fényes győzelmet arattunk, ugyanis végeredményben 2014. január 30-án jogerősen pert vesztett a Magyar Állam Érpatak Önkormányzatával szemben: 


Tudjuk, hogy ezt mocskos munkájukat felfedni és közzétenni „bűnös dolog” Önök szerint, mert ez Önök szerint ez Önök elleni kampány. Szerintem viszont az volt aljas dolog, hogy szemfényvesztő módon, retorika szintjén van pofájuk hírdetni a vidéki önkormányzatok és a vidéki emberek segítését, a tettek és a gyakorlatok szintjén pedig cserben hagyják a vidéki embert és képesek megkísérelni azt is, hogy aljas módon megfosszanak egy települést a 30 éve háborítatlanul birtokolt 10 Ha-os legelőjétől, azért, hogy egy éhes fideszes országgyűlési képviselő jelen esetben Simon Miklós családtagjának átadják. Úgy folytassák az aljasságaikat, hogy minden ügyben fel fogjuk venni a harcot és szembesíteni fogjuk Önöket a nagy nyilvánosság előtt a mocskos munkájukkal.
...
A Kormányhivatal megkereséseire adott teljes válasz a csatolt dokumentumban illetve a mellékelt webcímen olvasható.

3 csatolt dokumentum Érpatak válaszaKormányhivatali megkeresés 2.Kormányhivatali megkeresés 1.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.