Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. szeptember 19. szombat
Hírek témák szerint

NIKLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. február 7., péntek 20:23

Adománytér avató Niklán a magyar Forrest Gump tiszteletére
A magyar Forrest Gump, Iváncsics Zsolt közreműködésével átadták az Adományteret és felavatták a Törődés útját a Bölcsesség Kezdete Oktatási Központ, niklai Berzsenyi Dániel Általános Iskolájában.

Zsolt bevásárlókocsival futva gyűjti az adományokat, és olyan vidékeken osztja szét, ahol mélyszegénységben élő családok élnek.  Iváncsics Zsolt elmondta, megtiszteltetés számára, hogy segíthet, és hogy örömmel fogadják őt Niklán. 

Iváncsics Zsolt azt is elárulta: a niklai származású Hársházi Szabolcsot bízta meg dalának elkészítésével. – Csak szólj! című szerzemény előadója a SUB-CHI formáció. A művésznév mögött maga a dal szerzője és egy profi session zenész Csányi István áll. A dalhoz  egy videoklip is készült, amely a következő linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ev0_8VcXkHo

Külföldről is sok segítséget kapott, kap a niklai iskola. Az ünnepségen megköszönték Stanley McCormick, Gary McNair, David McClelland ajándákcsomagjait. Egy német misszió, a Vereinfür Gemeindewohl und Mission e.V. bútorokat, padokat, ruhákat küldött. A jótékonykodók sora a The Greenwell Street Presbyterian Church Team-mel folytatódik, ők tavaly júliusban egyhetes biblia klubot tartottak a niklai iskolában, idén is jönnek. Köszönetet mondtak a Magyar Keresztény Motorosok Közösségének is, akik többször evangelizációs közösségépítő alkalmat tartottak Niklán, adományokat is hoztak. Kifejezték hálájukat Papp Istvánnak és barátainak,ők novemberben érkeztek ruhacsomagokkal. Valamint Etelka Kellernek és Mária Kellernek Svájcból, akik az iskola megújulásába segítetek.

Madarász Dezső, a – niklai iskolát fenntartó – „Jó az Úr” Bodrogi Baptista Gyülekezet vezetője elmondta, hogy a szeretet és a gondoskodás hatalmas erőt ad azoknak is, akik adják és azoknak is, akik kapják. Táskai Ibolya tagintézmény-vezető a törődés fontosságáról és értékéről beszélt, majd Balsai Tamás plébános atya megáldotta az „Adományteret”.

A bejáratnál egy kovácsoltvas kerítés áll, mely szimbólum. Az adományozó és az iskola közötti kapcsolat jelképe. A segítők erre helyezik azt a lakatot, mellyel az iskola gyermekei szívükbe zárták őket. A lakat egyik kulcsa az adományozóé, a másik – szív alakú kulcstartóval – felkerül az iskola aulájában álló fára: az adományozók fájára.

A rendezvény házigazdája Horváth József, a diákönkormányzat elnöke elmondta: „Itt az ideje, hogy mi, diákok, továbbadjuk a szeretetet. Vannak a faluban egyedülálló, idős emberek, akik szívesen fogadják segítségünket hólapátolásban, bevásárlásban, favágásban, takarításban. Füzi Józsefné Margit néni az első, aki fogadott bennünket. Havat lapátoltunk, bekészítettük a tűzifát, de jutott idő beszélgetésre is. Megmutatta a régi fényképeket, mesélt, közben süteménnyel, üdítővel kínált minket. Margit néni után még másoknak is segítünk, akik rászorulnak és elfogadják a niklai iskolások jóindulatát. A Törődés Útját pedig mindig 1-1 méterrel meghosszabbítjuk, amikor a következő magányos embert zárhatjuk szívünkbe a törődésünkkel.”


2 csatolt kép Törődés útjaIváncsics Zsolt
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.