Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2014. március 3., hétfő 09:35

Átadták az Erkel iskola tornatermét
Elkészült az Erkel iskola tornaterme, ünnepség keretében szerda délután avatták fel az új sportlétesítményt. A beruházás 178 millió forintba került.

Három hete működik már az Erkel iskola 325 négyzetméteres új tornaterme. Az építkezés tavaly májusban indult az udvari kézilabdapálya aszfaltburkolatának elbontásával és a játszószerek kiemelésével. A 178 millió forintba kerülő első ütemben a tornaterem mellett a földszinti mosdók és öltözők, a tanári és az orvosi szoba, valamint a mozgássérült WC és a szertár készültek el. Felújították a kazánházat is, amely mintegy 20%-os energia-megtakarítást eredményez majd a tervek szerint. Tavasszal kezdődik, és a tervek szerint az év közepére fejeződik be a beruházás második szakasza.
Az avatás alkalmából az iskola szerda délután ünnepséget rendezett, amelyen a gyerekek, szülők és pedagógusok mellett részt vett Gajda Péter polgármester, Vinczek György, Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármesterek, Mihály András, Lazányi Ferenc, Szathury Kolos és Kránitz Krisztián önkormányzati, illetve Dr. Tarnai Richárd , Burány Sándor és Hiller István országgyűlési képviselők, valamint Kudett Gyuláné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója is.
Az ünnepségen Horváth Lászlóné igazgató arról beszélt, hogy négyszáz gyereknek okoz örömet a tornaterem megépítése (mint ismeretes, csupán egy kis tornaszobája volt korábban az iskolának). Elmondta, a diákok rajzokban is megfogalmazták, miért fontos, mit jelent számukra a tornaterem.
Kispest polgármestere az iskola életében fontos eseménynek nevezte a létesítmény megvalósítását, és hangsúlyozta, hogy ugyanilyen fontos az összefogás is – a képviselő-testület tagjaié, a szakembereké és a szülői közösségé –, amelynek eredményeként létrejöhetett. Gajda Péter elmondta, még mintegy 50 millió forintot szán az önkormányzat rá, hogy kívül is olyan legyen a létesítmény, amilyet az önkormányzat elképzelt. Végezetül megköszönve a munkát, az iskola közösségének kívánt sok jó sporteseményt a polgármester.
Dr. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője saját emlékét elevenítette fel a régi tornaszobával kapcsolatban, és a gyerekekhez szólva azt mondta, éljenek a lehetőséggel, használják az új tornatermet egészséggel.
A folytatásban az igazgató megköszönte mindazok munkáját, akik segítettek a létesítmény elkészülésében, majd iskola csoportok léptek fel: matróztáncnak, kötélugró produkciónak és akrobatikus rock and rollnak tapsolhatott a közönség.
Az Erkel iskola tornaterem-beruházásának második szakasza tavasszal kezdődik és a tervek szerint az év közepéig tart majd. Elkészül az épület homlokzata, új kültéri kézilabdapályát alakítanak ki a létesítmény végénél, szemben a Kenyérmező utcával, illetve mozgássérült parkolót és kerítést építenek. Ezek a munkák további mintegy 50 millió forintba kerülnek. A kiszolgáló részekkel együtt 600 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény az Esze Tamás utcával párhuzamosan épült. A tornatermet nemcsak az iskolából, hanem a Hungária útról is meg lehet közelíteni. Az új komplexum mintegy 500 főt is képes lesz befogadni. Mint a többi kerületi iskola tornatermét, az új létesítményt is használhatják majd a kispestiek hétvégenként szabadidős sportokra.



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.