Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. szeptember 19. szombat
Hírek témák szerint

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. április 24., csütörtök 18:43

Lezárult a svájci alap első pályázati köre
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2014. április 24.
 
A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében tavaly kezdődött meg a „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” című projekt. 
Az SH/1/1 kódszámú „Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása” tárgyú pályázati alapot 2013. szeptember 11-én Jean-Francois Paroz svájci nagykövet és Szitka Péter polgármester ünnepélyesen nyitották meg.
A program keretében négy prioritási területen összesen 234 millió forint áll a vállalkozások, munkahelyteremtést célzó projektek számára a Svájci Hozzájárulási Program által.
Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a projekt Gazdasági Bizottsága a beérkezett pályázatokból 9 nyertest választott ki első körben.
 
A támogatás célja, hogy a Kazincbarcikai kistérségben ösztönözze új munkahelyek létre-hozását, a térségben működő vagy ott beruházó vállalkozások fejlesztésével. A kiírást követő első körben húsz pályázat érkezett be, ezeket az önkormányzat által felkért Gazdasági Bizottság elemezte, értékelte és döntött a támogathatóságról. A tíztagú projektbizottság gazdasági- és pénzügyi szakemberekből, neves vállalkozókból állt; döntésük alapján 9 pályázó összesen 55 808 534 Ft támogatási összegben részesült.
A sikeres pályázatok eredményeképpen tizenhét új munkahely létesülhet.

Ennek tényét, az április 23-ai ünnepélyes eredményhirdetésen külön kiemelte köszöntőjében Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere. Mint mondta:
„2012-ben írtuk alá azt a svájci–magyar együttműködést a nagykövettel és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, mely egy 6.2 millió svájci frank összköltségvetésű pályázatot jelent.
A három éves együttműködés célja kifejezetten a munkahelyteremtés, illetve ehhez kapcsoló-dóan olyan fejlesztések, programok, új kezdeményezések, melyek a város és a térség arcu-latát, megítélését javítják. Ugyanakkor közvetve vagy közvetlenül munkahelyeket teremte-nek, segítik a megélhetést és jobbítják az itt élők közérzetét.   Nemcsak a helyiekre számí-tunk, nyitottak a város kapui; olyan cégeket várunk, akik  hosszabb távon gondolkodnak munkahelyekben, Kazincbarcikában, s akik fantáziát látnak a színes város projektben, az itt élő és dolgozni akaró barcikai emberekben.”

Az első kör nyerteseinek a polgármester nyújtotta át a támogató okleveleket; a szerződések aláírására április 23-a után kerül sor, s a projektek várhatóan júniustól indulnak. Többségük közel egy év alatt valósul meg; tartalmukat tekintve önfoglalkoztatást, fejlesztést, részben eszközbeszerzést foglalnak magukba.
A program keretében négy prioritási területen nyújthattak be pályázatot a vállalkozók, az egyik legnépszerűbb a 4-es, vagyis a mikro- és ezen belül a kezdővállalkozások fejlesztése volt.
A Prototech Gold Kft. egyike a kilenc nyertesnek. Ők 3D-s nyomtatási technológián alapuló mérnöki szolgáltatást telepítenek rövidesen Kazincbarcikára. Mint Molnár Csaba ügyvezető elmondta, a ma még gyermekcipőben járó technológiában hatalmas lehetőség rejlik, Kazincbarcika pedig több szempontból is megfelelő volt a cégüknek. Nagyon barátságos vállalkozási környezetet találtak a városban, illetve a Miskolci Egyetem közelsége - a helyieken túl – a megfelelő szakember-ellátottságot is biztosítani tudja.
A pályázat második köre is rajtra kész, amit a korábbiakhoz hasonló feltételekkel, 178 millió forintos keretösszeggel hirdettek meg április 23-án egy sajtótájékoztató keretében.
A pályázatok benyújtási határideje 2014. május 30-a.

Minden további részletet Kazincbarcika város hivatalos weboldalán megtalálnak az érdeklődők.
 
 
Bővebb információ: Kazincbarcika Város Önkormányzata
Telefon: +36-48/313-030
Web:   www.kazincbarcika.hu
             www.imazsfesztival.hu
             www.nfu.hu/svajci_hozzajarulas
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.