Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2014. április 26., szombat 17:22

Hagyományteremtő zászlóadományozás a polgárőröknek
„Szolgálják a közösséget, településüket, s Borsod-Abaúj-Zemplén megyét”- méltatta a polgárőrök önkéntes munkáját dr. Mengyi Roland  a megyei polgárőr  szövetség szombaton Miskolcon tartott küldött közgyűlésén. Ennek elismeréseként megyezászlót adományozott a szervezetnek.

A vendégek köszöntését, valamint a napirend elfogadását követően ünnepélyes eseménnyel vette kezdetét a közgyűlés. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke átadta Csóra Györgynek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnökének a megyezászlót.

A közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a polgárőrök  társadalmi szempontból rendkívül fontos tevékenységet folytatnak, amikor a rendőrséggel szoros együttműködésben szerepet vállalnak a közbiztonság megőrzésében, fenntartásában. Az Együtt, egymásért! – jelszó jegyében a közösségért cselekvő, aktív polgárokról van szó, akik példamutatóan végzik önként vállalt szolgálatukat.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés vezetése kiemelt jelentőséget tulajdonít a közrend, közbiztonság kérdésének. Örömteli, hogy ezen a téren is javuló eredményekről számolhatunk be, amelyben az önök áldozatkész, közösségért végzett munkája is benne van. Ennek elismeréseként adományozzuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetségnek megyénk zászlaját” – indokolta az elismerést dr. Mengyi Roland. Zárásként szólt a zászló, mint történelmi jelkép összetartó erejéről.

 „Valamennyien büszkék lehetünk arra, hogy az elvégzett munkánk nem hiábavaló” – utalt vissza az elismerésre Csóra György, s az alkalmat megragadva kijelentette, hogy 2013 volt a polgárőrök legsikeresebb éve. A polgárőr törvény rendezte a jogállásukat, a kormányzattól jelentős támogatást kaptak. A rendőrséggel, társ szervekkel és az önkormányzatok egy részével nagyon jó az együttműködésük. Sikerült javítani a polgárőrség hatékonyságát. A gazdálkodásukat takarékosság jellemezte. A hagyományos őrjáratozás mellett számos bűnmegelőzési programban vesznek részt. A 2014-es cél az elért eredmények megőrzése, az együttműködés szélesítése.

A közgyűlés keretében felszólalt Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke gratulált a megyében elvégzett munkához, valamint az ennek elismeréseként adományozott zászlóhoz. Kijelentette, hogy szorgalmazza ezen gesztus országos hagyománnyá tételét. A polgárőrség igazolványcserével is jelzett megújulásának keretében ugyan csökkent a létszám, de az „elvi polgárőrök” eltűnésével hatékonyabb, minőségibb lett a szervezet. A belügyminisztert idézve kicsit jobban, kicsit többet kell az idén dolgozni, hogy az elért eredményeket stabilizálni lehessen.

Kovács Béla, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója a visszacsatolás fontosságáról szólva ismertette a lakosság szubjektív biztoságérzetének javítására érdekében tett intézkedéseket, valamint a főkapitányság bűnüldözés terén elért eredményeit.

A küldött közgyűlés keretében tisztújítást is tartottak. Csóra Györgyöt újra elnökké választották,  dr. Szemán Ákost elnökhelyettesnek, Török Barnát pedig a felügyelő bizottság elnökének.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.