Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 24. szerda
Hírek témák szerint

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2014. április 30., szerda 21:39

Sport- és kalandparkkal gazdagodott Bőcs
„Megtanulnak csapatban gondolkodni, egymásért, a közös célokért küzdeni” – méltatta a labdarúgás, a sport gyerekekre kifejtett hatását a bőcsi sport- és kalandpark szerdai avatóján dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke.

Bőcsön gondoltak egy merészet, s az elképzelést sikerült is megvalósítani: két műfüves labdarúgó pályát építettek (egy szabvány kispályát és egy ovipályát), salakos futópályát, valamint egy közösségi térként is funkcionáló salakpályát, valamint pályázat segítségével egy kalandparkot is kialakítottak a gyerekeknek.

A műfüves pályát előbb az ifjúsági csapatok vették birtokba, majd a DVTK öregfiúkkal mérkőztek meg a helyiek. Dr. Mengyi Roland végezte el a kezdőrúgást.  Nagy László polgármester szavaival élve tisztes vereséget szenvedtek a hazaiak.

A jó hangulatú meccsek után Nagy László polgármester köszöntötte a vendégeket, s felkérte dr. Mengyi Rolandot az avatóbeszéd megtartására.  A híres magyar filmet, a Régi idők fociját megidézve emlékeztetett arra, hogy a foci hőskorához képest alaposan átalakult a világ, megváltoztak az igények. Az egykori grundokat beépítették, a legelőket más célra hasznosítják. Minarik Ede, ha megjelenne, ma már azt mondaná, hogy kell egy pálya! S Bőcsön meg lett a pálya! A sportoló, focizó gyerekek jó helyen vannak. Ráadásul rájönnek, hogy egyedül nem megy. Össze kell fogniuk, csapatban gondolkodni. S ha már van egy pálya, akkor kell egy csapat, egy nagy csapat, sok fiatal. „Használják egészséggel, legyen örömük a pályában”- kívánta dr. Mengyi Roland, aki kitért arra, hogy a kalandparkot látva minden bizonnyal a gyerekek mellett a szívükben örök gyerek felnőttek is kipróbálják az eszközöket.

Nagy László büszkén idézte az egyik munkástól hallott megjegyzést, miszerint Bőcsön jó gyereknek is lenni. A lehető legtöbbet akarják megtenni a gyerekekért. Ezért hozták létre a sportkomplexumot, s pályázati támogatással a kalandparkot. A sporthoz is nagy kitartásra, szorgalomra van szükség, amely reményei szerint az alapcélban, a tanulásban is segít majd.

Hideg Róbert a Sporttal a Bőcsi Ifjúság Egészségéért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a sporthoz, mozgáshoz akartak kedvet csinálni, illetve ismertette a sikeres pályázat részleteit. Lipták Zsolt, az iskola igazgatója kitért arra, hogy megtörtént a csoda, a gazos terület helyén született meg a pálya, amelyet a gyerekek egészségét figyelembe véve használnak majd.

A beszédeket követően Szőnyi Tamás esperes mondott áldást, majd a polgármester társaságában dr. Mengyi Roland átvágta a nemzeti színű szalagot.

Az ünnepség keretében a helyi ovisok és iskolások mutatták be műsorukat, majd folytatódott az estik tartó program.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.