Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

MEZŐHEGYES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT
2014. július 2., szerda 16:18

A Szent György napi rendezvényekről
Major Roberto fotói Mezőhegyesen
Az idei Szent György napi programsorozatot a Torontóban élő Major Roberto fotókiállításával nyitották meg április 25-én, a József Attila ÁMK aulájában. Major Roberto 1968. április 21-én született Kolozsváron, Erdélyben. Iskolai tanulmányait a Brassai Sámuel Líceumban végezte. Érettségi után szüleivel Temesvárra költözött, ahol a jogi egyetemen folytatta tanulmányait. 1995-ben, az egyetem befejezése után, Kanadába, Torontó városába költözött. Azóta ott él két leány gyermekével. Fotózni már gyermekkorában is szeretett. Hatodik elemista volt, amikor az első kurzust elvégezte. Két éve lett végre annyi szabadideje a munkája mellett, hogy a fotózás szenvedélyének is élhessen. Azt mondja, számára mindez a teljes kikapcsolódást jelenti. Hollós László, a mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központ nyugalmazott közművelődési igazgató-helyettese a következő szavakkal ajánlja a szerző képkiállítását a parkvárosiak figyelmébe: Major Roberto, Torontó ismert és kitüntetett építész szakembere. A művészetekhez való vonzódását volt kitől örökölnie, hiszen – szülein kívül – több elismert előadóművész is volt a családban. Szakmája ugyancsak közel áll a képzőművészethez. Képei igyekeznek megragadni a nagyvárosok jellegzetes épületeinek és a természetnek az idilli pillanatait. Magyarországon először Szegeden állította ki műveit. Most – szülői kötődés révén – Mezőhegyesen is megcsodálhatjuk fotóit. A tárlatot május 25-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Sakkverseny Mezőhegyesen
Ez jó húzás volt. Közel húsz éve már, hogy nem rendeztek Mezőhegyesen területi sakkversenyt. 1995-ben a sakkszakosztály kivált a Mezőhegyesi Sportegyesületből, és az addig virágzó sakkélet hanyatlásnak indult, részben anyagi okokból, részben az utánpótlás hiánya miatt. 1995 óta Kulcsár József tartja egybe az egykori tagokat, s mára már néhány fiatal taggal is büszkélkedhetnek. Alkalmanként eljárnak kisebb területi versenyekre, illetve 2014-től az egykori koronavárosban is újra kívánják éleszteni a sakkhagyományokat. Kulcsár József nosztalgiával idézte fel azokat a régebbi időket, amikor az azóta elhunyt dr. Várkonyi László irányításával a Cukorgyári Otthon adott helyet a sakkszakosztálynak. Szponzorálta nem csak a csapatversenyeket, hanem az egyéni versenyzőket is, akik megyei és országos versenyeken öregbíthették Mezőhegyes hírnevét. Április 26-án megtört a jég. Mitykó Zsolt, az ÁMK közművelődési igazgatójának kezdeményezésére, s Kulcsár József szervezőkészségnek köszönhetően,majdnem húsz évi kihagyás után, ismét területi sakkversenyt rendeztek a József Attila Általános Művelődési Központban: Battonya, Végegyháza, Mezőkovácsháza, Tótkomlós, Kardoskút és Mezőhegyes sakkozóinak részvételével.
Eredmények: I.: Kardoskút; II.: Mezőhegyes; III.: Tótkomlós. Kulcsár Józseftől azt is megtudtuk, hogy 2015-ben ismét megrendezik Mezőhegyesen a Szent György napi sakkversenyt.

Szabó Mihály


1 csatolt kép Sakkverseny
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.