Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

MEZŐHEGYES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT
2014. július 2., szerda 16:35

Pedagógusnapi ünnepség Mezőhegyesen
„Kell az elismerés,kell a szeretet!”
Az alábbi gondolatot egy arab filozófus hagyta ránk:”Keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy és szíve jó.” Ez a gondolat röviden összefoglalja mindazokat a tulajdonságokat, amelyek a pedagógust pedagógussá teszik. Ebből is látszik, hogy milyen nehéz mesterség, milyen komoly feladat, milyen életre szóló a pedagógus pálya – mutatott rá Fodor Istvánné, a Klebesberg Intézményfenntartó központ Mezőkovácsházi tanügy-igazgatási referense június 6-án Mezőhegyes város pedagógus ünnepségén.
A bensőséges hangulatú rendezvényen először az óvodák, az alapfokú művészeti iskola és az 1/a osztály tanulói kedves kis műsorral igyekeztek emlékezetessé tenni a 2014. évi pedagógusnapot.
Soósné Záluszki Mária, a József Attila ÁMK igazgatója hangsúlyozta: - Június első napjaiban, szerte az országban, a pedagógusokat, a pedagógusok sikeres munkájához nélkülözhetetlen intézményi dolgozókat ünneplik. Azokat, akik a nevelést, az oktatás, a jövő építését választották hivatásuknak. – Örömmel tölt el, hogy ezt az ünnepet, a mi ünnepünket már részben felújított és megszépült színháztermünkben tarthatjuk. Ebben a környezetben a szép szó is szebben hangzik, a zene is magasztosabb – tette hozzá.
Kovácsné dr. Faltin Erzsébet polgármester ünnepi beszédében szívből megköszönte a pedagógusok,a dolgozók munkáját és nem utolsó sorban szólt a nyugdíjas pedagógusok elévülhetetlen érdemeiről.
Soósné Záluszka Mária intézményvezető megemlítette, hogy az ünnepség a hagyományokhoz híven, már kora délután elkezdődött a nyugdíjas pedagógusok találkozójával. A pedagógus szakszervezet közreműködésével szeretettel várták kollégáikat , s közöttük idén megkülönböztetett tisztelettel Kántor Malvin óvodapedagógust, aki diplomaszerzésének 60. évfordulója alkalmából gyémánt diplomát kap. Kántor Malvin Szabolcs megyében Révaranyos községben született. Alapfokú iskolái elvégzése után a kisváradi Óvónőképzőbe nyert felvételt, ahol 1954-ben fejezte be tanulmányait. Óvónőként első munkahelye a gyulai Máriafalvi Óvoda volt. 1961. február 1-jén  került a mezőhegyesi 2. számú óvodába, ahol nyugállományba vonulásáig dolgozott. Emberi értékei, szakmai tudása, munkához való hozzáállása, az általa képviselt értékek például szolgálnak mindenki számára.
Fodor Istvánné, a Klebesberg Intézményfenntartó központ Mezőkovácsházi tanügy-igazgatási referense az alábbi pedagógusoknak nyújtott át jó munkájuk elismeréséért emléklapot: Nagyné Nádaski Éva – az alsó tagozatos munkaközösség vezetője. 28 éve dolgozik iskolában, elismert, lelkiismeretes, szakmailag jól felkészült, tapasztalt pedagógus. Jellemző rá a gyors észjárás, a matematikai logikus gondolkodás és a rendkívül nagy gyermekszeretet. Munkájában precíz, kitartó, következetes. Nem lehet olyat kérni tőle, amire ne az lenne a válasza, „ már is megyek, megoldom”. A tantestület oszlopos tagja, mint munkaközösség vezető, az alsó tagozatos gyerekeket és kollégákat egyaránt ellátja információkkal, segítséggel, lelki segéllyel, sőt még az élethez szükséges receptekkel is. Jellemző rá az empátia, mások elfogadása.
Magyarné Erdődi Mónika – a felső tagozatos munkaközösség vezetője. 21 éve az intézmény dolgozója. Kreatív gondolatokkal rendelkező, szakmailag jól felkészült pedagógus. Tettre készség, segítő szándék jellemzi. A rendezvények apró tárgyainak készítője, sokszor a semmiből is csodásat képes megálmodni és megalkotni. Dekorálja az iskolát, hívja a szülőket, nagyszülőket egy-egy programhoz. A háztartástan és a közlekedési ismeretek elsajátíttatását szívügyének tekinti. Jó csapatjátékos, pozitív szemléletű munkatárs, hatékonyan segíti az intézményt a fejlődésben.
Maczák Andrásné – diákönkormányzatot segítő tanár. 38 éve dolgozik az iskolában. Nagy tapasztalattal rendelkező, gyakorlott pedagógus. A tantárgyi hónapok rendszerének megvalósítója, táborok, kirándulások, iskolai rendezvények, megemlékezések szervezője, s a suli újság szerkesztője. A tanulók általa is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak. Szívén viseli a hátrányos helyzetű tanulók sorsát. Már több éve a diákönkormányzatot segítő tanár. Munkájában fáradhatatlan és kitartó. Matematikát és fizikát tanít, nem csak ebben az intézményben, hanem a tankerület más iskolájába is átjár tanítani.
Paulikné Szabó Ildikó – intézményvezető helyettes. 33 éve az iskola pedagógusa, négy éve látja el az igazgató-helyettesi feladatokat. Aktív, tenni akaró személyiség, viccesen azt lehet mondani, hogy amit ő nem tud megszervezni vagy elintézni, az nincs is. Rendkívüli munkabírással rendelkezik, Szívügye a tánc, a mozgás megszerettetése a gyermekekkel, felnőttekkel egyaránt. Az intézményi és a városi kulturális életben is részt vesz. Sok önkéntes tevékenységet is vállal. Az idei tanévben az intézményvezető távollétében ő vezette az intézményt, megállta a helyét, jól megszervezte az iskolai életet.
Zsótér-Erdélyi Dóra, Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója  Vargáné  Szűcs Mártát köszöntötte, aki 23 éve az intézmény dolgozója. Szakmailag elismert, tapasztalt pedagógus. Az alsó tagozatos gyerekeket tanítja nagy odaadással és szeretettel. Iskolai munkája mellett szakszervezeti tevékenységeket is ellát, a pedagógusok szakszervezetének ő a helyi titkára, immáron 12 éve, de 1983 óta tagja is a szervezetnek. Folyamatosan végzett kimagasló színvonalú mozgalmi munkájának elismeréseként az Eötvös József- emlékérem ezüst fokozatát vehette át június 5-én Galló Józsefnétől a Pedagógusok Szakszervezetének elnökétől és Szabó Zsuzsa alelnöktől.
Zsótér-Erdélyi Dóra így fejezte be köszöntőjét: - Kívánom, hogy mindennapjaikat hassák át az apró örömök és sikerek. Naponta nézzenek fel önökre ragyogó, hálás gyermekszemek és kapjanak a szülőktől elismerő szavakat. Mert kell az elismerés, kell a szeretet, hogy meg tudjuk vívni a mindennapok harcait.

M. Szabó Mihály


4 csatolt kép Magyarné Erdődi Mónika, a felső tagozatos munkaközösség vezetőjeNagyné Nádaski Éva, az alsó tagozatos munkaközösség vezetőjeVargáné Szűcs Márta, a pedagógus szakszervezet helyi titkáraPaulikné Szabó Ildikó, intézményvezető-helyettes
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.