Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. február 25. kedd
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. július 18., péntek 17:53

Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda-torna Hajdúnánáson
Ebben az évben augusztus 17-19. között tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna. Az idei verseny újdonsága, hogy a teremröplabda-torna mellett augusztus 21-én Hajdúnánáson nemzetközi strandröplabda tornát is rendeznek öt kategóriában – jelentette be sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere 2014. július 18-án, pénteken.
 
Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás versenyén eddig 35 országból, négy földrészről vettek részt országos válogatottak, egyesületek, de ez a szám folyamatosan emelkedik - kezdte beszédét a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke, a torna főszervezője. Szombathy András elmondta, hogy több országos válogatott is megtisztelte már jelenlétével a tornát, érkeztek nemzeti csapatok Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Koszovóból, Romániából, Svájcból, Tajvanból, Tunéziából, és természetesen a magyar válogatott is többször szerepelt a versenyen. Rajtuk kívül neves klubcsapatok érkeztek a hazaiakon kívül többek közt az Amerikai Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Kínából, Dániából, Észtországból, Finnországból, Görögországból, Hollandiából, Lettországból és Szlovéniából is.
 
Az idei versenyen ismét újítanak a szervezők. A hagyományos teremröplabda-torna mellett 2014. augusztus 21-én, városunkban nemzetközi leány strandröplabda tornát is rendeznek öt kategóriában.
Szólláth Tibor a sajtótájékoztatón kiemelte: a múlt év nyarán újítottuk fel a meglévő két strandröplabda-pályát és további hárommal bővítettük. Mindezen eredményeknek köszönhetően az öt pálya által immáron megfelelnek az országos minősítés feltételeinek és nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmassá váltak, hozzátette: legfőbb célunk, hogy a fürdőben minél több sportolni vágyó közösség látogasson ki.
Az először megrendezésre kerülő strandröplabda versenyt két vereséges vigaszágas rendszerben szervezik U13-as, U15-ös, U17-es, U19-es és U21-es korosztályokban. Annak ellenére, hogy először lesz strandröplabda Eötvös Kupa az ország különböző pontjairól, így például a Balaton mellől, a fővárosból, sőt már külföldről is több páros nevezett. Albániából, Csehországból, Nigériából, Romániából és Szlovákiából érkeztek eddig nevezések a magyarországi párosokon kívül – tette hozzá Szombathy András.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.