Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. augusztus 25., hétfő 15:48

Strandröplabdások szállták meg Hajdúnánást
Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna augusztus 21-én strandröplabda-tornával folytatódott városunkban. Öt kategóriában (U13, U15, U17, U19 és U21) öt ország több mint 100 játékosa küzdött az érmekért. A helyszínen reggeltől zuhogott az eső, ezalatt a szervezők a születésnaposokat köszöntötték illetve ismertették a verseny lebonyolítási rendjét. Ezután kegyesebb lett az időjárás, és késő délutánig öt pályán folyamatosan zajlottak a mérkőzések.
 
Az U21-es párosok alkottak a legszínesebb mezőnyt. Az Eötvös Kupák történetében először szerepeltek a versenyen nigériai versenyzők, Sarah Choko és Ibiye Jacks végül a 10-12. helyen végeztek. Érdekesség, hogy a magyar felnőtt országos strandröplabda bajnokság 16-os döntőjébe jutott párosok közül három is szerepelt az utánpótlás strandröplabda Eötvös Kupán. A magyar párosok közül ebben a korcsoportban a legelőkelőbb helyen az Eötvös DSE játékosai, Marczin Daniella és Zolnai Vanda végeztek, ők a nap végén bronzérmet vehettek át. A döntőt az idei szlovák U20-as bajnok Andrea Sandanusová és Michaela Štepanovská játszotta a jelentős nemzetközi rutinnal rendelkező, U21-es Világbajnokságon is szerepelt, cseh U20-as bajnoki 3. helyezett Nicole Dostálová és Anna Komárková ellen. A rendkívül magas színvonalú finálét végül minimális különbséggel a szlovák pár nyerte.
 
Az U19-es ketteseknél több kiemelkedő eredménnyel rendelkező hazai pár is indult. Közülük talán a legnagyobb esélyes az idei U18-as magyar bajnok pár volt, akik az U18-as bajnokság megnyerésével jogot szereztek a felnőtt magyar bajnokságon való szereplésre is. Nagy meglepetésre az Ancsin Brigitta (KRA) - Juraszik Patrícia (UTE) páros az első fordulóban kikapott a Félegyházi Viktória – Schwegler Gerda alkotta nyíregyházi egységtől, majd a vigaszágon a Császár Norina (Palota RSC) – Földi Vivien (UTE) kettőstől, így a 10-12. helyen végeztek. A negyedik helyet a 2012-ben U18-as bajnoki 4. helyezett  Jeney Kata (UTE) szerezte meg klubtársa, Zarándy Zita oldalán; 3. lett a már említett Félegyházi Viktória – Schwegler Gerda duó; az ezüstérmet a Németh Zsófia – Tótok Barbara (Bakony-Balaton Strand- és Terem-röplabda Akadémia Egyesület) kettős szerezte meg; míg a dobogó legmagasabb fokára a cseh Nora Havlinová és Eliska Hrabová álhatott.
 
Az U17-es csapatoknál a külföldi és a hazai indulók között is több jelentős játékerőt képviselő páros indult. A papírforma itt is felborult, az előzetesen esélyesnek hitt szlovák és román párosok közül csak egy román, a Giulia Blaj, Madalina Pura tudott a dobogó legalsó fokára felkapaszkodni. Az ezüstérmet az Eötvös DSE ikerpárosa, Kiss Daniella és Kiss Viktória vehették át, míg az aranyérmeket Császár Norina (Palota RSC) és Juraszik Patrícia (UTE) nyakába akasztották. Patrícia 2013-tól strandröplabda válogatott kerettag, nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, hiszen Észtországban ifjúsági olimpia selejtezőn vett részt, 2013-ban az év strandröplabda utánpótlás játékosának választották.
 
Az U15-ös kategóriában már kevesebb meglepetés született. A negyedik helyen egy szlovákiai kettős, a Stella Kuplačova, Eszter Géczi kettős végzett. Harmadik helyen zárt A Sólyom Emese, Juraszik Szolanzs (UTE) pár. Az ezüstérem tulajdonosai Német Anett és Punk Zsófia (Vasas SC) lettek, míg a kategória győztesének járó kupát, érmeket és különdíjakat az U16-as magyar bajnokok, Héri Sára és Tóth-Lakits Petra (Bakony-Balaton Strand- és Teremröplabda Akadémia Egyesület) vehették át.
 
Az U13-as egységeknél a negyedik helyet az Eötvös DSE játékosai, Diószegi Dorina és Kéri Gyöngyi szerezték meg. Dobogóra ért a Törköly Kinga, Horváth Flóra (Dunakanyar SE) páros. Az ezüstérmet a romániai magyar játékosok, Bikfalvi Alexandra Bettina és Gagyi Emese Angyalka vehették át. Az Eötvös Kupa legfiatalabb kategóriájának győztese az U14-es magyar bajnok Sebestyén Flóra, Blázsovics Dorka (Bakony-Balaton Strand- és Teremröplabda Akadémia Egyesület) kettős. 
 
A mérkőzések után Bóta Enikő és Nyári Virág, akik egyenként is sokszoros terem és strandröplabda bajnokok, gálamérkőzést játszottak az U21-es kategória győztesével. 
 
A díjkiosztáson – a terem versenyhez hasonlóan – minden játékos egy-egy ajándékcsomagot és a verseny logójával ellátott pólót vehetett át a szervezők és a támogatók jóvoltából. Emellett a győztes párosok mindkét tagja egy-egy egy hetes görögországi tengerparti ingyenes apartman nyert, illetve egy-egy plusz ajándékcsomagot kapott az Intersport felajánlásaként.
 
Az Eötvös Kupa standröplabda-tornát a szervezők 2015. augusztus 21-én ismét öt korcsoportban fogják megrendezni: U14, U16, U18, U20 és felnőtt kategóriákban.


5 csatolt kép 32154
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.