Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

CEGLÉD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. augusztus 29., péntek 14:36

Tanévnyitó konferencia
Járási tankerületi igazgatók, a megye köznevelési intézményeinek vezetői és pedagógusok részvételével tartottak szakmai évnyitó tanácskozást Cegléden, ahol előadást tartott Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Hanesz József a KLIK megbízott elnöke, Fodor Gábor tankerületi igazgató, és Szakál Ferenc a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségének tagja. Földi László polgármester egymillió forintot ajánlott fel arra, hogy az iskolák a megújult uszodát is használhassák a mindennapos testnevelésórák megtartásához.
Tanévnyitó tanácskozást tartottak a megyei tankerület központjában, Cegléden. A rendezvényen a járási és budapesti tankerületek igazgatói, az iskolák igazgatói és pedagógusok, több mint 300 szakember vett részt. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte: a kiszámíthatóság nem csak a tanár-diák, a tanár-igazgató, de az intézmények és a kormány kapcsolatában is fontos, ez a pedagógus életpálya-modell kialakításával valósult meg. Az átalakítás folyamata még ugyan nem ért véget, de nem várathatott tovább magára, hogy ingyenesen biztosítsák a tankönyveket a rászorulóknak, vagy a BTK módosítása, ami szerint a tanárok nagyobb védelmet élveznek – mondta a kormánymegbízott.
Házigazdaként Földi László polgármester is köszöntötte a tanácskozáson megjelenteket. A távolabbról érkezett vendégek kedvéért elmondta, hogy Cegléd iskolaváros, melynek padjait több mint tízezer tanuló koptatja. Kitért arra is, hogy a városban működő iskoláknak gondot okoz a mindennapos testnevelés, illetve az erre alkalmas hely hiánya, ezért arra biztatta az intézményvezetőket, hogy használják az év elején átadott uszodát. Hangolják össze úgy az órarendjeiket, hogy mindenkinek lehetősége legyen az év folyamán úszásoktatást tartani az új városi intézményben. Erre a célra Földi László egymillió forintot ajánlott fel, és arra kérte a jelenlévő KLIK elnököt, és a Ceglédi Tankerület vezetőjét, Fodor Gábort, hogy a KLIK is tegye hozzá az ehhez szükséges összeget. 
A tanácskozáson Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár a fejlesztés irányairól és az új tanév kiemelt feladatairól tartott előadást, Hanesz József, a KLIK elnöke pedig az intézményfenntartónál bekövetkezett változásokról tájékoztatott. Fodor Gábor tankerületi igazgató a tanév feladatairól és a jövő terveiről beszélt.  A Nemzeti Pedagógus Kar működéséről, küldetéséről, tagozatairól pedig Szakál Ferenc, a szervezet Pest megyei elnökségének tagja tartott előadást a pénteki tanévnyitó tanácskozáson.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.