Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. szeptember 9., kedd 14:04

Átadták a Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületét
2014. szeptember 2-án 12.00 órai kezdettel került sor a Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének ünnepélyes átadására.
 
Az új épületet Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszter helyettes, Papp Károly, r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Dr. Gyurosovics József, r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének.
 
Az ünnepélyes épület átadás a Szalmakalap Citera Együttes Szalmaszálak Gyermekcsoportja illetve a Bocskai István Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye, Bocskai Apródjai Néptánccsoportjának műsorával vette kezdetét.
Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen impozáns épület megépülhessen. Polgármester úr hozzátette, hogy azok az intézkedések, melyek városunkban megtörténtek az elmúlt időszakban, mind-mind Hajdúnánás fejlődését szolgálják.
 
Nagyon ritka pillanat ez, hiszen kevés kollégánknak adatik meg pályafutása során, hogy egy ilyen gyönyörű, új épületben teljesítse szolgálatát – kezdte ünnepélyes beszédét Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Ez az épület értéket képvisel - folytatta beszédét kapitányságvezető úr. A rend és a biztonság nagyon komoly közösségi érték – megteremtése, s megőrzése komoly feladat és felelősség, melyet egységes, komoly összefogással tudunk megvalósítani. Az épület szép példája ennek az összefogásnak, akkor, amikor egy város közössége nemcsak igényli a rendet, de áldoz és tesz is érte. Dr. Vincze István kiemelte, hogy a kapitányság a város és az illetékességi területén található további 6 település, közel 40.000 lakójának a biztonságát fogja szolgálni.

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, kezdte beszédét Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára célozva arra, hogy a fejlesztések az ígéretek szerint alakultak az elmúlt időszakban. Megerősítettük a rendőrséget: 3500 fővel megemeltük a létszámot, szigorú törvényeket alkottunk, a gépjármű állomány jelentős része megújult, tiszthelyettesek, zászlósok illetményét emeltük - mindezek eredményeként ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban élnek, mint az elmúlt években – emelte ki államtitkár úr.
 
A beszédeket követően Dr. Kontrát Károly átadta a Rendőrkapitányság új épületének díszkulcsát Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének. Ezt követően az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítése, tartósan magas színvonalú munkavégzése elismeréséül tárgy jutalomban részesítette: Szabóné Dobozi Edit, r. alezredes, alosztályvezetőt, Pál Sándor Krisztián, rendőr főtörzszászlós, technikust. Az ünnepség keretében soron kívül előléptették rendőr zászlóssá Fűz Lászlót, r. főtörzsőrmester, helyszínelő és baleset vizsgálót valamint Tóth Zoltán, r. főtörzsőrmestert, járőrvezetőt.
 
A díjak átadását követően az Országos Rendőr-főkapitányság a Hajdúnánási Rendőrkapitányság részére adományozott 2 szolgálati jellegű gépkocsit, melyeknek kulcsait Papp Károly, r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adott át Dr. Vincze Istvánnak.
Az ünnepélyes szalag átvágás után nagytiszteletű Gacsályi Gábor, református lelkipásztor megáldotta, majd Kerekes László, római katolikus káplán megszentelte a rendőrkapitányság új épületét.
 
Az elmúlt időszakban befejeződött átköltözéssel, s az új épület megépítésével egy hosszú, évek óta meglévő probléma került megoldásra Hajdúnánáson. A rendőrkapitányság állománya a korábbinál sokkal komfortosabb körülmények között végezheti munkáját, amely pozitív kihatással lesz annak minőségére is.


7 csatolt kép 3217654
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.