Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. szeptember 22., hétfő 11:18

Közel 445 millió forintos beruházás a Hajdúnánási Gyógyfürdő közvetlen környeztében
A „Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” c. projekt alapkőletételére került sor 2014. szeptember 19-én a délutáni órákban.
 
A Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztésére tavaly februárban  benyújtott pályázaton a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban közel  445 millió forint támogatást nyert el.
 
A projekt első ütemében egy gazdasági szolgáltató épület kialakítása valósul meg, melyben kávézó és ajándéktárgy üzlet várja majd a hajdúnánási és a városunkba látogató vendégeket, valamint a Hajdúnánási Sporttelep is új gyalogos bejárattal gazdagodik. A bejárati épületben kap majd helyet a jegypénztár és az ehhez kapcsolódó szociális blokk. A projekt kivitelezési munkálatainak első üteme várhatóan 2014. december 31-én zárul.
 
A későbbiek során a beruházás második ütemében buszöböl, nonprofit szolgáltatóház, valamint közcélú parkoló, szabadtéri színpad építése, továbbá járdafelújítás, tér és park kialakítása és közúthálózat fejlesztése valósul meg. Ez a fejlesztés Hajdúnánás turisztikai vonzerejének növeléséhez jelentős mértékben hozzájárul, hiszen végre méltó környezetet teremt a határainkon belül és túl is népszerű gyógyfürdőnknek, valamint a kor követelményeinek megfelelő szolgáltatásokat biztosít városunk lakosságának és a hozzánk érkező vendégeknek.
 
A fürdő környezetét egy olyan európai szintű közösségi tér fogja felváltani, mely alkalmas lesz arra, hogy felzárkózzunk a bennünket körülvevő fürdőkhöz, s európai szinten is megálljuk a helyünket – kezdte ünnepi beszédét Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor bizakodását fejezte ki az iránt, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően városunkba több olyan turista érkezik majd az elkövetkező időszakban, akik felváltják az egy napos turizmusból eredő problémákat, s hosszú távra tervezik az itt eltöltött idejüket - tette hozzá polgármester úr. Szólláth Tibor az ünnepélyes alapkőletétel keretében jelentette be, hogy a város új sportközpontját Nagy Norbertről nevezik el, arról a nagyszerű sportemberről, aki méltón vitte Hajdúnánás jó hírét.
 
Dr. Tiba István, országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a következő időszakban már ilyen formában, vissza nem térítendő turisztikai fejlesztésekre irányuló pályázat nem lesz elérhető. Képviselő úr hangsúlyozta a projekt munkahely megtartó szerepét, hiszen a helyi vállalkozások bevonásával végzik a Fürdő utca területén a kivitelezést.
 
Kiss Erzsébet, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, Regionális Operatív Program végrehajtási vezetője, Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere és Dr. Horváth Tibor a Hajdúnánási Holding Zrt. vezérigazgatója együtt egy időkapszulába helyezték el a jövő nemzedékének a beruházás két látványtervét, a Hajdúnánási Újság 2013. szeptember 26-i lapszámát, a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő - testületének névsorát, Hajdúnánás helyi pénzének, a Bocskai Koronának a teljes címletsorát, valamint két darab, hajdúnánási gyerekek által készített rajzot, melyek azt ábrázolják, hogyan képzelik el városunkat húsz év múlva.
 
Az időkapszula letételét követően Rozgonyi Attila, a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Tanyi Bertalan, a MikronTech Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője az alapkő fedőlapját helyezték el.

9 csatolt kép 987654321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.