Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. szeptember 30., kedd 13:36

Ünnepélyes keretek között került sor a Hajdúnánási Óvoda Gesztenyevirág Intézményegységének átadására
A Gesztenyevirág Óvodát 2014. szeptember 26-án hivatalosan is birtokba vehették az óvodások a Magyar utca 104. szám alatt, melyet több mint 210 millió forintból újítottak, s alakítottak át.
 
A Hajdúnánás Városi Önkormányzat a „Nevelési intézmények fejlesztése” tárgyú pályázati felhívásra 2012. április 2-án nyújtotta be „Hajdúnánási Óvoda kapacitás fejlesztése új intézményi egység kialakításával" című pályázatát, melyet 2013. július 11-én a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.
A projekt keretében a korábban három csoportszobával működő, Perczel utcai óvoda egy csoportszobával történő kapacitásbővítése volt a cél. Mivel azonban ez az épület a bővítésre alkalmatlan volt, ezért a bővítés és a felújítás a Magyar u. 104. szám alatti ingatlanon, azaz a volt hatos, vagy másképpen Bocskai Iskola épületének egy részében valósult meg.
 
„Büszkén mondhatjuk, hogy ez egy gazdag ősz, nemcsak a mezőgazdaság, hanem a város szempontjából is, hiszen most szüreteljük azokat az eredményeket, melyeket szorgos, hajdúnánási emberek keze által, munkájával készülhettek el” - kezdte ünnepi beszédét polgármester úr. Szólláth Tibor kiemelte, hogy mindezen fejlesztésekre nem lett volna lehetőség, hogyha nem végezzük el az intézményeink átalakítását, s nincs Magyarország kormánya, aki levette a város válláról azokat a terheket, amelyek nyomták az elmúlt évtizedekben. Köszönetét fejezte ki polgármester úr a Kormányzat felé, hogy lehetővé tette azt, hogy az önkormányzatok felkészüljenek arra az időszakra, melyben újra képesek beruházásokat végrehajtani, akár egy-egy esetben önerőből is.
 
Az épületben az óvodai egység földszintjén kapott helyet a tornaszoba, a hozzá kapcsolódó szertár, a logopédiai foglalkoztató, a szülői fogadó, az orvosi szoba, az elkülönítő, mozgássérült WC, óvónői pihenő zsibongó és egy nagyméretű óvodai foglalkoztató a hozzá kapcsolódó öltözővel és vizesblokkal. A földszinti óvodai rész feletti emeleti részen három foglalkoztató és egy egyéni foglalkoztató került kialakításra, melyek közül kettő összenyitható. Itt található még az óvodavezetői iroda, a pihenő, valamint a dolgozók részére öltöző-zuhanyzó és teakonyha. Az óvodások étkezése a meglévő tálalókonyhából történik.
Az épület fűtését pelletkazán biztosítja, és a melegvíz ellátásához a tetőn elhelyezett napkollektorok is hozzájárulnak. A beruházás során az épület akadálymentesítésére is sor került, valamint megtörtént az egy csoportszobával történő bővítéshez szükséges óvodai eszközök beszerzése is.
 
Segíteni csak annak lehet, aki saját erejével is jól tud gazdálkodni - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Rácz Róbert hangsúlyozta, hogy városunk az elmúlt időszakban ki tudta használni azokat a fejlesztési lehetőségeket, melyet a mindenkori magyar kormány foglalt keretbe, teremtett lehetőséget azok lehívására.
Kormánymegbízott úr kiemelte: városunk közössége bizonyította, hogy saját, mély, személyes és közösségi elkötelezettségünk a város, a gyermekeink jövőjével kapcsolatban valódi, s igaz. Rácz Róbert felhívta a figyelmet, hogy a következő hét esztendőben az Európai Uniós források jelentős része, mintegy 60 százaléka gazdaságfejlesztés lehetőségeit foglalja majd magába.
 
Az ünnepi beszédeket követően az épületet a történelmi egyházak képviselői Nagytiszteletű Gacsályi Gábor református lelkipásztor, Dalanics Zoltán görögkatolikus parókus és Főtisztelendő Kerekes László római katolikus lelkész megáldotta és megszentelte.
 
Az ünnepi köszöntőket követően Dr. Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere átvágta a nemzetiszínű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az épületet a gyermekeknek, majd az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal végigjárták a belső helyiségeket, csoportszobákat.

8 csatolt kép 87654321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.