Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

FERTŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. október 13., hétfő 21:28

Közel 6 millió forintos támogatás Fertőd város lakosainak
Október 10-én, délelőtt ünnepélyes keretek között adták át Fertőd legújabb játszóterét, amelyet a VELUX Magyarország Kft. hazai gyártóvállalata, az LKR-Hungary közel 6 millió forintos támogatásával építettek Fertőd süttöri városrészén.

Fertőd város Önkormányzata a pénteki napon hivatalosan is átadta a lakosoknak a süttöri városrészen épített új játszóteret, amely a VELUX Magyarország Kft. támogatásával épült.

A játszótér építésének témája évek óta foglalkoztatta a helyi lakosokat és a városvezetést, de eddig nem álltak rendelkezésre az anyagi források, amelyből egy a fertődi családok igényeire szabott létesítményt hozhattak volna létre. Az új játszótér minden tekintetben megfelel az előírásoknak és a gyermekek igényeinek. A városvezetés és a játszótér építésének támogatója, a VELUX Magyarország Kft. vezetősége bízik benne, hogy ezzel az értékeket képviselő, a fertődi közösség számára hasznos projekttel hozzájárulhatnak a lakosok életkörülményeinek fejlesztéséhez.

A tetőtéri ablakgyártás piacvezető cégcsoportja, a VELUX összesen 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel. Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson található az egyik legnagyobb gyártóbázis, amely a világ számos országába exportálja termékeit. A hazai gyártóvállalat, az LKR-Hungary több mint ezer embert foglalkoztat elsősorban a Sopron-Fertőd kistérségből.

A VELUX Cégcsoport egyik alapértékét képezi a helyi kezdeményezések támogatása. A hazai vállalat 1986-os alapítása óta számos programot karolt fel, és támogatott nemes célokat.

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta: „Mindig is úgy gondoltam, hogy értéket nem csupán termékekkel adhatunk a társadalomnak. Fő tevékenységünket, a tetőtéri ablakgyártást is más szemmel nézzük a VELUX-nál. Nem csupán a terméket látjuk benne, hanem a lehetőséget is. Az elmúlt évtizedek során sok millió ember életébe vittünk fényt és friss levegőt. Ezzel a projekttel, a játszótér építésével most hasonló célokat tűztünk ki magunk elé. Nem értek egyet azzal a nézettel, mely szerint a vállalatok egyetlen célja a profitszerzés. A nagyvállalatok a gazdaság azon szereplői, akiknek rendelkezésükre áll a tőke és a hatalom, hogy segítsék a társadalmat. Több mint ezer embert foglalkoztatunk a régióban, ez pedig azt jelenti, hogy felelősséggel tartozunk a társadalomért, ahol a mindennapjainkat éljük.”

A VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának beszédét követően Kocsis Ferenc, Fertőd város polgármestere köszönte meg a támogatást.

Polgármester úr határozottan vallja, hogy a jelen gazdaságilag és társadalmilag is kedvezőtlen viszonyok között a VELUX Magyarország Kft. kezdeményezése és segítőkészsége sokszorosan felértékelődik, hiszen a nagyvállalat társadalmi szerepvállalása nagyszerű példát mutat azon gazdasági szereplőknek, melyek a profit hajszolása közben hajlamosak megfeledkezni azokról az emberekről, akiknek munkaerejére, szakértelmére támaszkodva sikereiket elérik, arról a környezetről, melyben dolgoznak és megtermelik jövedelmüket.

A VELUX Magyarország Kft. pozitív mintát közvetít, mivel értéket teremt: nem csupán a nemzetközileg méltán kivívott szakmai-üzleti eredményei által, hanem a környezetünk és a helyi társadalom életét szebbé tenni akaró törekvései miatt is. Ennek egyik, de nem egyetlen gesztusa ez az új játszótér. Polgármester úr a város lakossága nevében megköszönte a társaság segítségét, ezt a szép játszóteret és azt örömmel adta át Fertőd ifjú polgárainak.
Fertőd polgármestere az ünnepélyes átadás végeztével felkérte Turner Lajos esperes urat, hogy az átadott játszóteret áldja meg.


A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint moduláris felülvilágítókat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van.
További részletek: www.velux.com


További információk:

Bokor Zsófia
zsofia.bokor@velux.com
36/99-537-974

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.