Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 23. kedd
Hírek témák szerint

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. február 26., péntek 17:31

Hamarosan nyit az Ipoly Szálló
Befejeződött a patinás Ipoly Szálló felújítása, március első hetében nyit az exkluzív vendégfogadást nyújtó luxusszálló. Külön Szép Ernő szoba, Széchenyi Melanie lakosztály, százhúsz éves eredeti kovácsoltvas korlát vagy éppen gőzölt akácfa burkolat várja a vendégeket. Hagyomány, luxus egy helyen.
A város talán legjobb adottságokkal rendelkező szállójának felújítása évekig húzódott. Még 2007-ben történt meg az addigra teljesen lepusztult épület külső renoválása, majd mintegy két éves kényszerű szünet után az év elejére fejeződött be (380 millió forintból, amelynek harminc százalékát uniós pályázati forrás fedezi) a teljes belső rekonstrukció.
- Exkluzív vendégfogadást nyújtunk majd, a tágas belsőterek, a Balatonra néző teraszok, az épület hangulata és hagyománya mind ezt segítik. Sikerült megőrizni a szálló belsőépítészeti értékeit, a korhű korlátokat, lépcsőket, a belső struktúrákat, igazán impozáns az épület. Nem volt zökkenőmentes a beruházás, de most úgy látom, az Ipoly Residence méltó társa lesz az Anna Grand Hotelnek, sőt bizonyos értelemben különlegesebb is lesz annál – válaszolta érdeklődésünkre Lengyel Ernő, a szálló tulajdonosa.
Az Ipoly nyolc különböző méretű designer lakosztályával és hat prémium szobájával, ötven-hatvan vendég fogadására alkalmas. A szállóban étterem kis különteremmel, 50 négyzetméteres konferenciaterem, valamint wellness szolgáltatások (jacuzzi, infra-, és finnszauna) is rendelkezésre állnak. Ezen kívül az Ipoly vendégei az Anna Grand Hotel valamennyi szolgáltatását igénybe vehetik.
Az eklektikus műemlék épületet Fehér Ipoly pannonhalmi főapát építtette 1894-ben. Rá egy évre már meg is nyitott az előkelő vendéglátásra specializálódott szálló. A korabeli vendégkönyvek szerint megszállt itt Lozt Károly, Stefánia főhercegnő és gróf Széchenyi Melanie, Türr István, Horthy Miklós illetve Szép Ernő is. Később a bencés rend többször bérbe adta az épületet, amely a második világháború alatt katonai kórházként és menedékhelyként funkcionált. Az állami tulajdonba került Ipolyból a háború után nővér és orvos szálló lett, - az egykori patinás épület állaga leromlott. A szebb napokat látott ház húsz évig üresen állt. Lengyel Ernő 2007-ben vásárolta meg az önkormányzattól és 670 millió forintból helyreállíttatta az épületet. Március 5-én hivatalosan is átadják a felújított Ipoly szállót.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.