Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 10., kedd 11:15

„Szeretni és szeretve lenni!”
Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte hétfőn a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Klub.
 
A rendkívül jó hangulatú rendezvény keretében a tíz évvel ezelőtt alakult civilszervezet múltja és jelene is kirajzolódott, hiszen a vendégek között ott voltak az egykori alapítók, aktívák.
Kazincbarcikán 2005-ben jött létre az első olyan szervezet, mely a rák elleni küzdelmet és a daganatos megbetegedések elleni prevenciót tűzte ki céljául.
Életre hívóik és tagjaik egytől-egyig elkötelezettek voltak; ki a munkája kapcsán, ki azért, mert sajnos érintett volt vagy lett, ki pedig pártoló tagként segíti immár egy évtizede az öntevékeny csoportot.
Mint a rendezvényen is elhangzott: a civil szervezet munkája és összetartása példaértékű; kirándulások, előadások, rendezvények színesítik a tagok életét. A születésnapi programnak is külön hagyománya van, mely idén igazán különlegesre sikeredett.
 
Erő és kapaszkodó
 
A házigazdák a jeles napra meghívták a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökét, kiemelkedő fővárosi pártolóikat, támogatóikat, így többek között a 2014-ben nagykövetté választott Tóthné Lacza Zsuzsannát is.
Emellett az egykori alapító tagok és a klub életében meghatározó szerepet betöltő aktívák is jelen voltak az ünnepi eseményen.
A köszöntők során visszaforgatták az idő kerekét: felidézték az elmúlt tíz év legkiemelkedőbb eseményeit, ki-ki saját érzéseit, emlékeit tolmácsolta a jelenlévőknek.
Így a város vezetői mellett a kórház jelenlegi ügyvezetője, az amerikai Joint és Susan G. Koman alapítvány magyarországi programvezetője és az egykori kórházvezető, dr. Trencsényi Erzsébet is köszöntőt mondott.
Tokai Edit, a klub, majd a később létrejött egyesület elnöke büszkén, s helyenként meghatottan gondolt vissza a tíz évre: arra a gyakran embert próbáló küzdelemre, melyet a betegséggel szemben együtt vívtak meg, és azokra a boldog pillanatokra, amit a tagokkal együtt töltöttek.
Részükről Binó Imréné mondott köszönetet, kiemelve azt az áldozatvállalást, amit Tokai Edit, Csősz Béláné és Fazekas Katalin sorstársaikért tett és tesz. Így válhatott a közösség napjainkra a város egyik legmeghatározóbb civilszervezetévé.
 
Szeressük egymást gyerekek…
 
A köszöntőket követően a klub vezetői díszoklevelet nyújtottak át az alapítóknak, illetve azon támogatóiknak, pártolóiknak, akik a szervezet életében meghatározóak.
Ezt követően egy igazi hangulatos gálaműsorra került sor. Elsőként a Dobi házaspár és Imó közös produkciója szórakoztatta a vendégeket, a jól ismert örökzöldeket a közel száz meghívott együtt énekelte. Majd megérkezett az óriás születésnapi torta és a pezsgő is, melyhez kötődve a klub „himnusza”, a „Szeressük egymást gyerekek…” című dal is felhangzott.
Ennek jegyében zajlott a pohárköszöntő is; Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke egy gyönyörű idézetet mondott. Ennek lényege, hogy az ember boldogságának kulcsa: szeretni és szeretve lenni.
A hivatalos ceremóniát követően kötetlenebbé vált a jubileumi rendezvény: a vendéglátással egybekötött programon Kottner László és Tamás játszotta a talpalávalót. A jó hangulatú eseményt – a támogatók rendkívül nagyszámú felajánlásának köszönhetően – tombolasorsolás zárta.


11 csatolt kép 6.11.10.9.8.7.12.5.4.3.2.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.