Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. február 26. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2015. április 21., kedd 08:48

Május 2-án Óbuda Napját ünnepeljük
Óbuda Napja a helyi közösségek ünnepe is, remek alkalom arra, hogy az itt élők együtt töltsenek egy napot. A kerület több pontján kiváló programok sora ad lehetőséget, hogy az emberek még szorosabbra fűzzék a szálakat egymás között.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával rengeteg ingyenes program várja a látogatókat. A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Kubuci kert, valamint a Kórház utca. Ezen kívül családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várjuk az érdeklődőket Csillaghegyen, Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, a 3K-ban, Pünkösdfürdőn, a Római parton, a  és a Gázgyári lakótelepen is.
A rendezvény során olyan előadók lépnek fel a felsorolt helyszíneken, mint például Halász Judit, Tóth Vera, Palya Bea, Deák Bill Gyula, a Random Trip, a Hősök, a Mary Popkids, Keresztes Ildikó vagy Mahó Andrea és Csengeri Attila.
A Katlan Tóni konyhája, a Cziniel cukrászda, kávézó, fröccsözde, Ráhel flódnija, Lermon Bár, Panyolai pálinkák és házi sörfőzdék kínálatai csábítják a látogatókat. A gyerekeket bábautomata, Mackó Műhely, Kádár Ferkó Fotószínháza és Halász Judit várja. Délben, az ünnepélyes díjátadó keretében Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át az Óbuda Díszpolgára címet,a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Itt este a Hősök, a Mary Popkids és a Random Trip csábítja a helyszínre a fiatalokat, amely egy műfaji határokon átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg. Az igazán remek zenészekből álló csapat ebben a felállásban kifejezetten Óbuda Napjára állt össze: Fábián Juli – ének, Ligeti György (We Are Rockstars, Žagar) – gitár, ének, Zságer Balázs (Žagar) – billentyűk, Kama (Mary PopKids) – ének, Eckü (Hősök) – rap, Zahár Fanni (SoulClap Budapest) – fuvola, Bata István (Sena, Fábián Juli & Zoohacker) – basszusgitár, DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox, Delov Jávor (Turbo) – dob. A szomszédos Kubuci-kertben és Zichy-udvarban a nap folyamán a Chalaban, az Esti Kornél és Frenk lépnek színpadra. Az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Pontban kerül sor Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Fellini Római Kultúrbisztró „Római P’Art 14.” című pályázatának ünnepélyes díjátadó ünnepségére.
Kaszásdűlőn a 3K-ban és környékén is sok színes program lesz: többek között kutyabemutató Korom Gáborral, a Fabula Bábszínház előadása, és Alma Flamenca koncert, este pedig Tóth Vera lép a színpadra. Ugyanitt a Művész placcon lesznek kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak: nemezelés, gyöngyfűzés, bőrözés, fazekasság, tűzzománcozás, origamizás, vesszőkarika fonás és babakészítés.
ad helyszínt a Közbiztonsági napnak, ahol lesz rendőrségi kutyás bemutató, katasztrófavédelmi bemutató és itt adja át az Óbuda Közbiztonságáért-díjat Kelemen Viktória alpolgármester is. Az este Deák Bill Gyula koncertjével zárul.
a kézműves foglalkozások mellett lesz veterán autó kiállítás, hagyományőrző népi játékok, cirkusziskola, villamosutazás Csaba bácsival és kémia sátor látványos bemutató kísérletekkel. Itt kóstolhatjuk meg idén is Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A színpadon többek között Palya Bea, este pedig a Keresztes Ildikó korbácsolja fel a hangulatot.
A lesz Nosztalgia-show, operett műsor, a Kórház utcában Óbudai Mozaik szabadtéri kiállítás, a Krúdy-negyedben pedig megszámlálhatatlan irodalmi, zenei és kulináris élvezet várja az arra látogatókat: kiállítás, koncertek, vendéglátás, velocipédesek, verklimuzsika, konflis utazás, kamufon – verklis karaoke.
Az keretében május 2-án különböző helyszíneken Anyák napi kézműves foglalkozás és óriásbuborék show mellett felavatásra kerül a petanque (francia golyós társasjáték) nemzetközi versenyekre is alkalmas pályája. Egész nap íjászat, interaktív játszótér, Zorb játékok, mászóvár, veteránautó bemutató és zenés koktélbusz is várja az érdeklődőket. A gyerekek lovagolhatnak, de megcsodálhatják a huszárfelvonulást is. A bátrabbak vízre is szállhatnak, hiszen a túrakajakok, túrakenuk, sárkányhajók mind arra várnak a Dunán, hogy az óbudaiak kipróbálják milyen érzés a folyóval együtt létezni. Megcsodálhatják az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred „Óbuda” nevű aknamentesítő hajóját, a Dunai Vízi Rendészet hajóját, a Katasztrófa Védelem tűzoltó hajóját és Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelet hajóját.
A kerület múzeumainak többsége az Óbuda Napja keretében ingyenesen látogatható így többek között az Óbudai Múzeum, és Goldberger Textilipari Gyűjtemény is, a helyi vendéglők zöme pedig ezen a napon kedvezményekkel kedveskedik.
A helyszínek házigazdái is ismerősek lesznek, hiszen az egyes helyszíneken Barabás Éva, Rákóczi Ferenc, Pintácsi Viki, Rátonyi Krisztina, Görög Zita és Lukácsházi Győző várja a szórakozni vágyókat.
A részletes programmal kapcsolatban kérjük látogasson el az  oldalunkra, obudanapja.hu!


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.