Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. január 23. csütörtök
Hírek témák szerint

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 3., vasárnap 14:04

Ünnepeltek az oroszlányi lánglovagok
Koszorúzással vette kezdetét Oroszlányban a Szt. Flórián napi program a tűzoltók védőszentjéről elnevezett téren emelt kopjafánál, ahol többek között ott volt Lazók Zoltán polgármester, File Beáta jegyző, Emődi Ferencné járási hivatalvezető és Papp Péter, a tűzoltó köztestület elnöke is.

Szabó Imre parancsnok beszédében kiemelte: Szakmánk és a tüzes mesterségek védőszentjére emlékezünk a mai napon. Ünnepelünk e pár perc csendben, majd folytatjuk a város és a környék lakóinak a védelmét. A tűzoltóság állománya az elmúlt években stabilizálódott. Kialakultak az egymást mozdulatokból és gesztusokból is értő szolgálati csoportok, amelyek hatékonyan, magabiztosan képesek végrehajtani feladataikat. Mára országos elismertségűvé váltak az oroszlányi tűzoltók, s ez büszkeséggel tölthet el mindannyiunkat.

- Jó tudni, hogy városunk vezetősége erkölcsileg és anyagilag is támogatja munkánkat. Erre szükségünk is van, hiszen nem csak a korszerű tűzvédelemnek megfelelő jogszabályi környezet, a feladatokhoz szükséges eszközök megléte a fontos, hanem az is, hogy megfelelő legyen a tűzoltók közérzete. A szakmába vetett hit, elkötelezettség nem tartható fenn hosszútávon az egyének megfelelő elismertsége, példaképek állítása nélkül – fogalmazott a parancsnok, aki ezt követően Papp Péter köztestületi elnökkel átadta a titkos szavazással megválasztott „Az év tűzoltója” elismerést Martin Zoltánnak.

A koszorúzást követően a rendezvény a tűzoltók bázisán folytatódott, ahol Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepelteket: Immár másfél évtizede, 2000-ben megfogalmazódott meg Oroszlányban az önálló tűzoltóság gondolata, majd 2003-ban pont ebben a hónapban kezdett el hivatalosan is működni. Ma már kevesen emlékeznek rá, hogy az indulás időszakában milyen fontos szerepet kapott, és mennyi problémával járt a tűzoltást ténylegesen végző személyek munkaszerződéssel való alkalmazása, beosztásuk meghatározása, munkarendjük kialakítása, és nem utolsó sorban a működésükhöz szükséges források biztosítása, hiszen az első évben 26 milliós költségvetéssel indultak. Fő feladatuk a kezdetek óta változatlan: a működési területükön keletkezett tűz- és káresetek felszámolásának gyors és szakszerű végrehajtása, s meggyőződésem, hogy magas szinten megfelelnek a lakossági és szakmai elvárásoknak – mondta a városvezető.

Az eseményen köszöntötték a legnagyobb támogatókat is, köztük a Viktor Szikvíz Kft-t, a BorgWarner Kft-t és a  GE Water & Process Technologiest.
Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Takács Károly, a település volt polgármestere és Martin Zoltán parancsnokhelyettes egy-egy makett tűzoltóautót vehetett át támogatásának elismeréseként, míg Papp Péter köztestületi elnöknek és Lazók Zoltán alelnöknek az Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetségének kitüntetését, a polgári tagozat bronzkeresztjét nyújtották át.

Oroszlány, 2015.05.03.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.