Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. április 20. kedd
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 12., kedd 07:57

Kitüntették városunkat és televíziónkat a Vöröskereszt Világnapján
Balmazújváros adott otthont április 28-án a Vöröskereszt Világnapi Megemlékezésnek. Az egész napos program során volt elsősegélynyújtó verseny, testmozgás Béres Alexandrával, újraélesztés és egy látványos mentési gyakorlat „Égi-Földi” segítség címmel.
Jean Henry Dunant egy szervezetről álmodott, ami mindentől függetlenül segíti a rászorulókat, önzetlenül tesz egy jobb világ építéséért. Ma álma 187 ország Vöröskereszt és Vörös Félhold társaságában és 100 millió önkéntesben nyilvánul meg. 152 évvel ezelőtt 1863-ban egy eszme hatására megalakult a humanitárius mozgalom, a Vöröskereszt. 

Ennek tiszteletére május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt világnapját. 2015. április 28-án elismerések átadásával ünnepeltek megyénk aktivistái a Balmazújvárosi Polgármesteri Hivatal Dísztermében. A rendezvény célja volt, hogy komplex és lelkesítő programokkal mutassák be a Vöröskereszt életét és ösztönözzék embertársainkat az egészséges életmód mellett az önzetlen segítségnyújtásra is.

A délutáni ünnepi megemlékezés a Balmazújvárosi Városházán volt megtartva, ahol köszöntőt mondott Ujvárossy Andrásné, a MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója, Dr. Veres Margit Balmazújváros polgármestere, Dr. Szép Imre, a MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke, Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Dr. Orcsik István a MVK Balmazújváros Területi Szervezetének elnöke.

A Nemzetközi Vöröskereszt alapítójának, Jean Henry Dunantnak a gondolatait idézte Szatmári Margit területi vezető, aki elmondta, hogy mind a mai napig az egész világon az ő szellemi örökségének megfelelően végzik a munkájukat az önkéntesek.
Az ünnepi megemlékezések után következett a kitüntetések átadása.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete először adhatott át gyémánt fokozatú „Vöröskeresztes Tevékenységért” című kitüntetést: Oláh Miklóst, a Hajdúnánás Területi Szervezet elnökét ismerve el, aki 1975-től aktív tagja és önkéntese a Vöröskeresztnek. 2012-től pedig a Magyar Vöröskereszt alelnöki feladatait is ellátja.

„Az Év Támogatója” díjat ebben az évben a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal nyerte el, mely a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánási Területi Szervezetével több évtizede kiemelkedően együttműködik. Kimagasló támogatást adott már a tanácsrendszerben, majd 1992 után, mint önkormányzat segítette tovább a területi szervezet működését: többek között a személyi elhelyezési feltételek biztosításával, a programokhoz adott pénzügyi támogatásokkal. „Az Év Támogatója” díjat Dr. Juhász Endre, Hajdúnánás város alpolgármestere vette át.

„Az Év Médiatámogatója” díjat a Hajdúnánási Helyi Televízió kapta ebben az évben. A helyi médium 1995 óta segíti a szervezet munkáját. A szervezet felkéréseire a televízió munkatársai rendszeresen részt vesznek a Vöröskereszt rendezvényein, eseményein és ez által segíti a Vöröskeresztes munka népszerűsítését. A televízió a képújsággal és külön műsorokkal egyaránt rendszeresen hirdeti a véradásokat és Vöröskeresztes akciókat, melynek eredményeként a városunkban közel 4000 család ismerheti meg a szervezet munkáját.

Gratulálunk a díjazottaknak!

6 csatolt kép 321854
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.