Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. november 28. szombat
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 19., kedd 11:00

Elismerésben részesültek a hajdúnánási rendőreink, tűzoltóink
Országszerte idén 5. alkalommal került megrendezésre április 28-án a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó két szervezeti egység, a rendőrség és a katasztrófavédelem ünnepi megemlékezése a Magyar Rendőrség és Tűzoltóság napja alkalmából. Az országos hagyománynak megfelelően idén is okleveleket, elismeréseket osztottak ki Hajdúböszörményben.
Hajdú-Bihar megyében 2015. április 28-án a Rendőrség Napja, Szent György nap alkalmából tartott rendezvény az ünnepi állománygyűléssel vette kezdetét Hajdúböszörményben. 

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar Megyei rendőrfőkapitány, aki elmondta: az elmúlt öt év alatt mintegy 20 ezerrel kevesebb bűncselekmény történt Hajdú-Bihar megyében, csökkentek a vagyonelleni bűncselekmények, s a közterületi jelenlétünket is meg tudtuk erősíteni, az állampolgárok biztonságérzetét pedig megszilárdítottuk.

Az állománygyűlésre érkező katasztrófavédők is elismerésben részesültek: ők a tűzoltók védőszentje Szent Flórián napja alkalmából kaptak kitüntetéseket. Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy sikeres éveket tudhatnak maguk mögött, hiszen a különböző technikai fejlesztések mellett, tűzvédelmi területen is komoly javulások figyelhetőek meg, mely egyrészt a tűzvédelmi szakembereknek, másrészt pedig a lakosságnak is köszönhető.
Az ünnepi beszédeket követően az elismerések átadása vette kezdetét.

Hajdúnánás közösségéért kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréseként Hajdúnánás város polgármestere Polgármesteri Közösségi Díjat adományozott Tóth Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó főtörzsőrmestere részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetője - kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette Erdeiné Nagy Róza Tündét, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság dolgozóját. 
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője – elismerésben részesítette a Rendőrség Napja alkalmából kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Kelemen Sándor r. alezredest, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúdorogi Rendőrőrs őrsparancsnokát, Pósa Zsolt r. főtörzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály beosztottját, valamint Gyurján András r. törzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs beosztottját. 

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat elismerésben részesítette Ádám Péter r. törzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály beosztottját, aki egyéb elfoglaltság miatt személyesen nem tudta átvenni a díjat.
Polgár város önkormányzata elismerésben részesítette Monoki Viktor r. alezredest, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs őrsparancsnokát.  

A díjátadó ünnepség színes programokkal és bemutatókkal folytatódott Hajdúböszörmény főterén. A nyilvános eseményen rendőrök és tűzoltók közösen szórakoztatták a megjelenteket kutyás és fegyveres bemutatóval, tűzoltási és katasztrófavédelmi látványosságokkal.  

Gratulálunk az elismerésben részesülőknek.

5 csatolt kép 32154
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.