Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. november 29. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2015. május 26., kedd 16:54

Óbudai Nyár 2015.
Időpont: június 3 – augusztus 30.

Kulka János, a Ghymes együttes, Charlie, a Kaláka, Horgas Eszter, Malek Andrea, Feke Pál, Somló Tamás, Karácsony János, Lajkó Félix, Kovács Kati és a Sebő Együttes csak néhány azok közül, akik fellépnek az Óbudai Nyár keretében, a több helyszínen zajló rendezvénysorozaton.
 
Az Óbudai Nyár 2001 óta Óbuda legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, mely mára már  országos ismertségre tett szert. Az óbudaiakat, illetve az ide látogató érdeklődőket évről-évre nívós kulturális programok, szabadtéri koncertek, gyermekműsorok, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések várják. Az Óbudai Kulturális Központ által szervezett rendezvénysorozatot minden évben gazdagítják a kerület kulturális intézményei, többek között az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum és a Platán Könyvtár is. A zenei és színházi programok több helyszínen zajlanak, így a Fő téren, a Zichy udvarban, a Kobuci kertben, a Csobánka téren, és a Fellini Római Kultúrbisztróban is.
 
A rendezvénysorozatot Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg ünnepélyesen június 14-én, az Óbudai Korok Fesztiválján az óbudai Fő téren, amely a tavalyi nagy siker után másodszorra kerül megrendezésre a kerületben. A rendezvény az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek kapcsán szerveződött: látványos, történelmi korokat megidéző ünnepi felvonulással, változatos programokkal eleveníti meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát. Az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és az Aquincumi Múzeum együttműködésével a Fő téren, a Szentlélek téren és a Zichy-kastély udvarában barangolhatunk az időben. Délután a Kincső Néptáncegyüttes, majd a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja az egybegyűlteket, miközben a Zichy udvarban a Légiós tábor programját élvezhetik a látogatók. Ezen a napon az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Ponton a régi korok étkeit, itókáit kínálják.
 
A különböző helyszínek a nyár folyamán folyamatosan hasonló izgalmas és színvonalas programokkal várják a kicsiket és nagyokat. A rendezvénysorozat egyik legnagyobb meglepetése július 4-én lesz a Zichy udvarban, amikor a legendás LGT dalait hallgathatjuk meg szimfonikus hangszerelésben. A 70-es, 80-as évek egyik legmeghatározóbb hazai együttesének, a Locomotiv GT-nek legnagyobb sikerei csendülnek fel eddig sosem hallott, egyedi előadásban. A zenekar, a kiváló énekesek és szólisták arra a különleges feladatra vállalkoznak, hogy a rock-alap teljes mellőzésével, kizárólag szimfonikus hangszerelésben szólaltassák meg a progresszív rockzene magyarországi úttörőinek méltán híressé vált dalait.
Fellép az Óbudai Danubia Zenekar, énekesek és gyermekkórus, Malek Andrea és Feke Pál, a sztárvendégek pedig Karácsony János és Somló Tamás lesznek.
 
Június 27-28-án Óbuda Békásmegyer Önkormányzata a 250 éves hagyományokkal rendelkező Óbudai Búcsúra invitálja a közönséget. Bár a mostani rendezvények sokban eltérnek az évtizedekkel ezelőtti vigasságoktól, azért néhány fontos momentum ma is megegyezik. Az első napon folyamatos koncertek zajlanak, a második napon inkább a hagyományőrző programok, mint nemzetiségi kórustalálkozó, néptáncbemutatók, utcabál, kirakodóvásár, és sok-sok családi program várja az Óbuda Fő terére látogatókat. Ennek keretében találkozhatunk az Alma együttessel, a Budapest Ragtime Banddel, Gájer Bálinttal és együttesével, valamint Kovács Katival. Másnap a Szent Péter és Pál Főplébánia Templomban hallgathatunk szentmisét, majd a Nemzetiségi kórustalálkozó és a Polka party után, este az Operettvarázst élvezhetjük Oszvald Marikával és Csere Lászlóval.
Ezen kívül még olyan neves zenekarokat és előadókat láthatunk és hallhatunk a Nyár folyamán, mint Kulka János, aki Ha volna valaki című zenés estjével lepi meg az érdeklődőket, de fellép a Ghymes együttes, Lajkó Félix, Horgas Eszter, a Benkó Dixiland Band, a Boban és Marko Markovic Orkestar, Weszely Ernő, Charlie, valamint lesz háromnapos Blues fesztivál is, melynek keretében a műfaj jól ismert hazai és nemzetközi képviselőit láthatjuk.
 
Gyermekprogramokban sem lesz hiány, hiszen az Alma együttesen kívül a Kaláka, a Hahó együttes, a Kolompos és a Szélkiáltó is szórakoztatják majd a kicsiket. Az apróságoknak a zenén kívül is rengeteg elfoglaltságot kínálnak a szervezők, ilyen lesz például a Római Baba-mama klub óvodásoknak július 14-én, augusztus 11-én pedig óvodás korú gyermekeket és szüleiket várják egy délelőtti aquincumi kalandozásra, mely során mitológiai történetekkel és az aquincumi Festőházzal ismerkednek, valamint római játékokat készítenek.
 
A kiállítások mellett több színházi előadás is várja az igényes szórakozás híveit. Te csak pipálj, Ladányi! címmel július 25-én láthatjuk a Karinthy Színház előadását Mikó István, Zsurzs Kati, Voith Ági főszereplésével.
Az Óbudai Társaskör kertjében Egressy Zoltán Halál Hotel című darabjának bemutatója lesz Őze Áron rendezésében és főszereplésével, majd további előadások várják még a nyári színház szerelmeseit. Az opera rajongóit pedig a Carmen-filé című darab várja július 31-én és augusztus elsején.
 
A rendezvénysorozat többek között a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a HungaroControl Zrt., valamint a Las Vegas Casino Gold Kft. támogatják.
 
A részletes programot az obudainyar.hu  oldalon találhatják meg.

1 csatolt kép sajtótájékoztató
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.