Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. augusztus 22. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2015. május 27., szerda 08:06

Újpesten adják át a századik Ovi-Foci pályát
2010-ben egy személyes élmény kapcsán hozta létre dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, melynek célja, hogy szűkös felszereltséggel, illetve anyagi forrással rendelkező óvodáknak nyújtsanak pályázat útján lehetőséget multifunkcionális sportpályák megépítésére. Az elképzelés olyan sikeres lett, hogy idén már a századik ovi-foci pálya épült meg, melyet ma 11 óra 15 perckor adnak át Újpesten, a Kertvárosi Tagóvodában (1046 Bp., Leiningen K. u. 1.).

A pályák megépítéséhez szükséges forrást elsősorban a Kormány által létrehozott TAO (társasági adó) rendszer biztosítja. Az óvodákat működtető önkormányzatoknak, egyházaknak, magánintézményeknek, óvodáknak mindössze 30% önrészt kell biztosítani. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány nem csak a pályák építtetésével foglalkozik. Szakmai programot dolgoztak ki egy olyan óvodapedagógus képzésre is, melynek keretében a pálya- és eszközhasználat mellett a pedagógusok elsajátítják az Alapítvány nevével fémjelzett sportág-specifikus testnevelés alapjait is. A szakmai program a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével készült, s olyan szaktekintély adta hozzá nevét, mint az idén januárban elhunyt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat tagja, aki az Ovi-Foci Alapítvány alapítója is volt.
Az Ovi-Foci sportpálya mérete kifejezetten a legkisebbek igényeihez igazodik, beruházási költsége az iskolai méretű pályák töredéke. A pálya egyszerre biztonságos – acél a szerkezete, műfű borítja – és egyszerre “kuckós”, így a gyerekek számára kedves és barátságos helyszín a mozgáshoz. Az Ovi-Foci Program nem csak a fociról szól. A pályákon több labdajáték - kosárlabda, kézilabda, tenisz, lábtenisz, röplabda - alapjait is elsajátíthatják a legkisebbek.
Az Ovi-Foci Programot 2013. szeptemberében Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki. 

Újpest idén harmadik alkalommal nyerte el a Kihívás Napján a Legsportosabb Város címet. Ez is azt mutatja, hogy a kerület önkormányzata kitüntető figyelmet szentel az egészséges életmódra nevelés, valamint a legrégebbi magyar sport klub, az idén 130 éves Újpesti Torna Egylet utánpótlás-nevelésének támogatására. Mivel már óvodás korban fel lehet fedezni az ifjú tehetségeket, ezért Újpest Önkormányzata az elsők közt vett részt az Ovi-Foci Programban is. Az eddig átadott 100 pálya több mint 10 %-át - összesen 12 pálya megépítését - Újpest nyerte el. Mindez nem valósulhatott volna meg a (helyi) vállalkozások társaságiadó-felajánlása, az UTE, az önkormányzat és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogása nélkül.

A Kertvárosi Tagóvoda pályájának átadásával ez a program egyelőre itt befejezettnek tekinthető (hiszen már nincs olyan óvoda a városrészben, amely helyet tudna adni ilyen méretű létesítménynek), de bátran kijelenthetjük, hogy Újpest ezen a téren is a legjobban teljesített.


3 csatolt kép Ovi-Foci pálya Újpesten 3Ovi-Foci pálya Újpesten 2Ovi-Foci pálya Újpesten 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.