Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. november 25. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2015. május 29., péntek 12:08

Óbudai Családi nap a Krisna-hívőkkel
Az ellátottak köre ezúttal a III. kerületi családsegítő által kijelölt 800 leginkább rászoruló család, akik a kerületben rendszeres támogatásra, segítségre jogosultak. A gyereknapi ételosztás már hagyománnyá vált Budapest III. kerületében. A segélyakció szép példája annak, hogy mindenki elsőként a saját háza táján, közvetlen környezetében igyekezzen tenni a rászorulókért. Ha mindannyian így teszünk, egy könnyebb, jobb, boldogabb világban élhetünk majd – vallják a Krisna-hívők. Az ételosztás tehát zártkörű, de számos nyitott, ingyenes programmal is kiegészül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! Az ételosztást délben a kerület polgármestere, Bús Balázs kezdi meg.
A Krisna-hívők minden gyermeket, fiatalt szeretnének megörvendeztetni ezen a napon, ezért számos ingyenes gyermekprogrammal készülnek a családi napra!
Az Ételt az Életért jóvoltából minden érdeklődőt limonádéval és édességgel, lufihajtogatással, arcfestéssel, bűvész-attrakcióval, indiai zenei bemutatóval, meglepetés játékokkal és egy valódi tűzoltó autón való határtalan játékkal várnak a Flórián téren 12 órától a Faluház előtti téren.
A Pizza Effect pályázati program keretében fiatal, képzett önkéntesek játékos vetélkedőkkel várják majd az érdeklődőket, hogy a résztvevők kommunikációs és szociális képességeit fejlesszék, s ehhez olyan fajsúlyos témák kerülnek majd terítékre, mint az élelmiszerek minősége és ára közötti – meglepő módon – fordítottan arányos összefüggések, valamint a húsevés környezetromboló hatásai. A NOÉ állatotthon állatsimogatójával és felelős állattartás programjával kapcsolódik be az akcióba, az Összefogás Óbudáért Egyesület a kerületi Családsegítővel együttműködve pedig készségfejlesztő játékokkal, műveltségi teszttel, finomságokkal és játékosztással várja a gyermekeket.
A Krisna-hívők életében 2015 a Környezetvédelem Éve. Szeretnék ebből az alkalomból felhívni a gyermekek figyelmét is Földünk védelmére, a biodiverzitás megőrzésének fontosságára. Ezért idén különleges Öko-játszóházzal is várják Óbuda és más kerületek kíváncsi lakóit. A Zöldövezet Társulás és a Reflex Környezetvédő Egyesület jóvoltából a gyermekek megismerkedhetnek a hagyományos papírmerítés technológiájával, bepillantást nyerhetnek a papírbrikett-készítés rejtelmeibe, kipróbálhatják az újrahasznosított anyagokból készült Replacc játszóteret és a gyermekkiadványokat, és kitölthetik az Öko-völgy Alapítvány öko-tudatossági kérdőívét is, ahol plakátokkal és matricákkal gazdagodhatnak az ügyes részt vevők. A gyermekprogramra és az öko-játszóházba délután 3 óráig várják a családokat – a programnak ez a része teljesen nyitott és díjtalan!
A rendezvénnyel párhuzamosan a krisnások más vidéki városokban, központjaik közelében is tartanak programokat, így május 31-én vasárnap Debrecenben, május 16-án és 31-én Pécsett, ahol összesen közel 800 rászoruló tanulót vendégelnek meg két iskolában, s gyereknapi programmal, finomságokkal, játékokkal is kedveskednek a fiataloknak. Az akcióhoz terv szerint szegedi és egri Krisna-hívők is csatlakoznak.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.