Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2015. július 4., szombat 12:49

Közel 20 hektáros sport-rekreációs fejlesztés Újpesten
Újpest Önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet együttműködésében kormányzati támogatással, a Szilágyi Út - Tábor utca - Pálya utca - Erdősor utcák által körülhatárolt, jelenleg is sportcélú területeken magas színvonalú, többcélú sportközpont létesül.

A jelzett területen 2013. óta jelentős fejlesztések valósultak meg. Újpest Önkormányzatának beruházásával a gyermekek legnagyobb örömére megvalósult az intenzív mozgás örömét és sportos kikapcsolódást játékosan biztosító Tarzan Park. A Szilágyi úti Sportközpontban az Önkormányzat és az UTE együttműködésében közel ötszáz millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a tömegsport és az élsport infrastrukturális feltételeinek javítása érdekében. A klubházat és öltözőépületet kívül és belül is felújították, energetikai korszerűsítés is történt. Megújult a futófolyosó és felújítások történtek a tornacsarnokban is.

A megkezdett beruházások folytatásában óriási változást jelent, hogy Magyarország Kormánya a 2016. évi költségvetésének XX. fejezetében a fővárosi sportegyesületek támogatására jelentős összeget különített el, mely alapján több milliárd forint értékű sport-rekreációs fejlesztés valósulhat meg.
A beruházásban többek között multifunkcionális sportcsarnokot, edzőpályákat, tömegsport jégcsarnokot, tenisz-, streetball-, és strandröplabda pályákat, futballpályákat, hosszútávfutókört, atlétika pályát, illetve hozzá kapcsolódó kiszolgáló építményeket, öltözőket, konditermet, sport és egészségállapot- felmérő központot magába foglaló sportcentrum alakulhat ki.

Az érintett ingatlanok tulajdonosai - Újpest Önkormányzata, a General Electric, illetve a Sanofi Aventis Zrt. - az előzetes tárgyalások után jelezték, hogy az ingatlanok értékesíthetők, és kifejezetten örültek annak, hogy ilyen egészségtudatos, XXI. századi beruházás valósulhat meg az eddig alulhasznosított területen. A Képviselő-testület széleskörű lakossági és a társadalmi szervezetekkel folytatott konzultáció után Újpest Integrált Településfejlesztési Stratégiájában kiemelt akcióterületté nyilvánította a területet. Ahhoz, hogy a beruházás megvalósulhasson az érintett területen, Újpest Önkormányzatának (az Épített Környezet Alakításáról és Védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 20.§ 1. a) értelmében új kerületi építési szabályzatot kell alkotnia, mely elkészültéig változtatási tilalmat fog elrendelni. Ezen időszak alatt, a szakhatóságok bevonásával, részletes vizsgálatokat kell lefolytatni az érintett területeken.

Újpesten az elmúlt években jelentős sport és rekreációs beruházások valósultak meg. Megépült saját uszodánk, átadásra került a Szilas Park és a négyévszakos sípálya, megnyitotta kapuit a Tarzan Park, 12 ovifoci pálya létesült, az iskoláinkban 8 új műfüves, vagy gumiburkolatú sportpálya épült, számos tornaterem felújításra került. Két nagyméretű és két Bozsik műfüves pálya, valamint egy nagyméretű füves pálya épült. A Tábor utcai területen megkezdett fejlesztés a jövő évi költségvetésben szereplő támogatással új nagyságrendben folytatódhat.

     Wintermantel Zsolt                       Őze István
    Újpest polgármestere           az UTE klubigazgatója



4 csatolt kép UTE Csarnok 2UTE Csarnok 1FSZKTMultifunkciós Sportközpont
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.