Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 24. szerda
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2015. július 8., szerda 08:52

Július 10-én pénteken indul a Szentendrei Teátrum és Nyár 2015
Szentendrei Teátrum és Nyár 2015 - július 10. – augusztus 30.

A fesztivál idei programjának összeállításakor a már hagyományos programelemek mellett felélesztünk néhány korábbi, közkedvelt programot és törekedtünk új irányok kijelölésére is.

A Szentendrei Teátrum színpadán idén két új bemutatót láthat a közönség. Ernest Thompson Aranytócímű darabját az Orlai Produkciós irodával közösen állítjuk színpadra. A főszerepeket Vári Éva és Benedek Miklós játssza, a rendező Gálffi László. A darab olyan problémát helyez a középpontba, amely mindenkit érint: a generációk közti ellentétek és megértés kérdését. Az előadás bizonyára szórakoztató és szívmelengető élményt nyújt majd a közönségnek. Másik bemutatónk Szentendre többszörösen díjazott táncegyüttesének, a Szentendre Táncegyüttesnek az új táncjátéka, a „Kerek istenfája” lesz, a tőlük már megszokott látványos előadásban.
A meghívott produkciók között változatos műfajok szerepelnek kiváló társulatok közreműködésével. Jön a Hair musical, a belvárosi színház friss produkciója, Mohácsi János rendezésében, a Romance.com Molnár Piroska és Jordán Tamás főszereplésével, az Örkény Színház két előadása, az Anyám tyúkja és az Azt meséld el Pista!. Augusztus végén láthatjákRejtő Jenő: Szőke ciklon című regényéből készült előadást, amelynek a szentendrei előadás előtt néhány nappal a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz a bemutatója.
A Ferenczy Múzeum új épületének intim hangulatú udvara idén is kamara előadások helyszíne lesz. Itt kerül színre A csemegepultos naplója, Ötvös András briliáns játékával, a Szeretik a banánt, elvtársak?, Sebestyén Aba egyszemélyes színháza, Lázár Kati Jászai Mari-estje, a Nézőművészeti Kft. A hal nem hal bele című előadása és a Caro Caruso című dalest olasz vendégművészek közreműködésével.
Célunk volt idén, hogy néhány előadásunkkal új közönségréteget, a fiatal felnőtteket is elérjük. Az ő problémáikra reflektál a -011- Alkotócsoport Closer című előadása és a Dunaújvárosi Kamaraszínház Kövek a zsebben című produkciója.
A gyermekes családokat a Dunaparti Művelődési Ház udvarán vasárnap délelőttönként a Gyerekteátrum előadásai várják. Különleges élményt ígér a kicsiknek a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Dobronka cirkusz, világszám! című előadása, a nagyobbaknak pedig a Vicces, királykisasszony!?! című humorelméleti mesejáték.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói jó néhány év szünet után ismét részt vesznek a programban. Az egyetem harmad- és negyedéves hallgatói rendezésében és közreműködésével felolvasószínházi esteket rendezünk a Dunaparti Művelődési Ház udvarán. Ezúttal nem kortárs, hanem klasszikus művekből: Barta Lajostól a Szerelem, Csokonaitól azÖzvegy Karnyóné és a Helység kalapácsa szerepel a műsorban.
A MűvészetMalom udvara lesz a helyszíne világzenei koncertsorozatunknak. A Vents d’Est 25 éves jubileumi koncertjén a francia Miquéu Montanaro a Ghymes együttes (volt) tagjaival és a Vujicsics együttessel közösen ad – bizonyára feledhetetlen – koncertet. Az autentikus cigányzenét a Parno Graszt képviseli, jön a Budapest Bár, a sorozatot a 40 éves Vujicsics és a20 éves Söndörgő együttes közös koncertje zárja.
A nagykoncertek mellett a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, az Elevenkertben intim hangulatú, borozgatós-üldögélős jazz és folk koncertsorozatot kínálunk. Itt vendégünk lesz a Borbély Műhely, a Tárkány Művek, a Trans-Formation valamint Tímár Sára és barátai. Az Elevenkert hétvégi programjaiban pedig az alternatív zenei szcéna helyi és országosan ismert együttesei lépnek fel.
Hat év szünet után július 25-26-án ismét megrendezzük a helyi hagyományokra épülő Ister Napokat, számos vízi és vízparti programmal és az elmaradhatatlan éjszakai zenés gyertyaúsztatással. A vízi programokat a Duna-korzón hét nemzetiség művészeti és gasztronómiai bemutatói teszik teljessé.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.