Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. július 13., hétfő 17:05

Emléktáblát avattak Nagy Norbert emlékére
A Fürdő utcán megújult sporttelep bejáratának névadó ünnepségére és a Nagy Norbert emléktábla avatására került sor 2015. július 11-én, szombaton a délutáni órákban.  
Kellemes nyári napon avatták fel 2015. július 11-én a Nagy Norbert válogatott labdarúgó tiszteletére állított emléktáblát. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat támogatásával létrejött mű Babusa János szobrászművész alkotása, amely a Nagy Norbert Sportközpont bejárati falára került.

A Himnusz eléneklése és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármesterének köszöntő szavai után Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője tartott avató beszédet.

Az egykori fáradhatatlan szélső védő 1996 és 2001 között 226 mérkőzésen szerepelt a Ferencvárosban. NB I-es pályafutását a Nyíregyháza csapatában kezdte. 1992 augusztusában az Újpesti Torna Egylet ellen lépett először pályára az élvonalban.   Később megfordult Diósgyőrben, majd az első osztályú Stadler FC játékosa lett, ahonnan a válogatottba is bekerült. 1995 szeptemberében a törökök elleni Európa Bajnoki selejtezőn húzhatta magára először a válogatott címeres mezét. 
Szombathelyen, mindössze 34 esztendősen egy tragikus autóbalesetben hunyt el az egykori labdarúgó. Több, mint 200 alkalommal játszott az első osztályban, ahol két gólt lőtt. A nemzeti csapatban 16-szor lépett pályára.

Nagy Norbert 2005. december 12-én, a Város Napján posztumusz kitüntetésben, Somorjai László Testnevelési és Sport Díjban részesült.

„ Csak azok előtt szeretek játszani, akik ismernek. Akik gyengébb teljesítmény után sem követeleik a fejem. Akik tudják, hogy legközelebb helyre tudom hozni a dolgokat” – vallotta egyszer alig húszévesen Nagy Norbert, mely a Hajdúnánási Újság 2003. májusi lapszám hasábjain olvasható.

Az ünnepi köszöntők után Fridli Edit, Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere és Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője leplezték le a Nagy Norbert emléktáblát. Ezt követően a történelmi egyházak képviselői Kocsis Áron református lelkipásztor, Főtisztelendő Boksay Péter görög katolikus atya és Főtisztelendő Kerekes László római katolikus káplán megáldotta és megszentelte a sportközpont megújult bejáratát, mely a „Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” című projekt keretei között valósult meg.

Az ünnepélyes perceket követően Szűcs Mihállyal, a Fradi egykori játékosával kiegészült Parlamenti Válogatott és a főként egykori csapattársakból álló hajdúnánási futballcsapat barátságos gálamérkőzésére került sor a Nagy Norbert Sportközpontban.

7 csatolt kép 3217654
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.