Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 23. kedd
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2015. július 28., kedd 14:48

Virágpompa a Gyöngyösi sétányon
Egynyári bemutató Angyalföldön

Az idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg a hagyományos egynyári virágbemutatót a Gyöngyösi sétányon. A rendezvényen adták át az erkély és homlokzatok, a társasházi kertek és a vendéglátóteraszok részére kiírt verseny díjait. Az önkormányzat nevében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony köszöntötte a nyerteseket és valamennyi virágot szerető résztvevőt.

Az Egynyári virágbemutató szakmai fórumként is szolgál, melyre nemcsak a kertész szakma képviselőit, hanem a kerület lakóit, közte a már évtizedes múltra visszatekintő Lakossági Zöldterület Védnökségi pályázat résztvevőit valamint a 2012-től meghirdetett „Leg- pályázat” (Legvirágosabb erkély és homlokzat, Legzöldebb társasházi kert és Legszebb vendéglátó terasz) nyerteseit köszöntötték.

Az önkormányzat több mint 16 ezer tő muskátlit és virágos balkonnövényt helyezett ki a virágtartó kandeláberekre. Kerületünk 21 pontján, közel 3 ezer m2-en, több mint 65 ezer tő egynyári növény került kiültetésre, melyből több mint 26 ezer virág a Gyöngyösi sétány területét díszíti. Az ágyásokban előszeretettel használtuk idén is a magyar nemesítésű fajtákat valamint a sétány utolsó ágyásában gyógy- és aromanövényeket. Pl.’Bikavér’, Celosia argentea ’Tokaj’, Celosia argentea ’Ezer jó’, Celosia argentea ’Csongor’, Celosia argentea ’Aranybika’, Rudbeckia hirta ’Sárgarigó’, Rudbeckia hirta  ’Napfény’, Nicotina alata ’Hópehely’, Ocinum basalicum ’Bíborfelhő’.

Önkormányzatunk az AngyalZÖLD+ stratégiában fogatlak szerint folyamatosan végzi a közparki, rekreációs területek megújítását. Idén több mint 400 millió Ft értékbe fejlesztjük a kerület zöldhálózatát. A tavaszi és őszi időszakokban 560 fasori fát telepítünk, melyek közül 117 egyed a sűrű beépítésű Újlipótvárosi közterületeket gazdagítja.

A Kárpát lakótelep komplex felújításának zárásaként a héten nyitottuk meg a Duna játszóteret (48 millió Ft). A szomszédos Tisza utcai zöldsáv területén pihenőterületeinek kialakítására augusztus elején befejeződik. A Gidófalvy lakótelepen színes gumiburkolatokat alakítunk ki az új és felújított játszóeszközök alatt, melyet augusztus elején vehetnek birtokba a lakótelepi gyerekek. A Bulcsú park területen lévő játszóteret új játszóeszközökkel bővítjük, gumiburkolattal látjuk el, és megújul a közvilágítás. A lakossági igények alapján a park területéből egy részt kutyafuttatónak jelöltünk ki, ezzel 20-ra növelve a kerületi kutyafuttatók számát. A Radnóti Miklós Művelődési Központ területén új egyedi tervezésű „irodalmi” fajátszóteret alakítunk ki, az ihletet Weöres Sándor „A tündér” című verse jelentette.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.