Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. december 1. szerda
Hírek témák szerint

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. augusztus 20., csütörtök 21:14

Városi elismeréseket adtak át Oroszlányban
Lazók Zoltán polgármester köszöntötte Szent István napján a képviselő-testületi ülés vendégeit, meghívottait, valamint a televízió nézőit, aki beszédében arra emlékeztetett az ünnep kapcsán, hogy amikor őseink több mint 1100 éve ideérkeztek, hazát, otthont kerestek. Nem mintha addig nem lettek volna gyökereik. Volt nemzetségük, otthonuk, saját családjuk, és összetartoztak mind nemzetségükben, mind családjukban. Összetartoztak nemzetükben, amely a szomszéd törzsekkel vívott harcokban védelmet adott mindannak, amit szerettek. Nap, mint nap tapasztalhatták, hogy csak együtt maradhatnak fenn. Aztán eljött a nap, amikor válaszút elé érkeztek, és el kellett dönteniük, merre tovább.
- Mi is, akárcsak Szent István, valamennyien részei vagyunk a nemzet életének. Mi is megkaptuk azt a bizonyos pillanatnyi történelmi időt a sorstól. Használjuk fel tehát akként, hogy hasznára legyünk nemcsak magunknak, hanem mindazoknak, akik velünk élnek, s akik utánunk jönnek. Használjuk fel úgy időnket, hogy bátran szemébe nézhessünk gyermekeinknek, unokáinknak. Használjuk fel úgy, hogy az utókor tisztelettel és megbecsüléssel emlékezzen meg rólunk és tetteinkről – fogalmazott a városvezető.
Az ünnepi gondolatokat követően elismerések átadására került sor.
„Oroszlányért aranygyűrű” kitüntetést vehetett át az oroszlányi társadalmi szervezeteknek nyújtott önzetlen jogi segítségnyújtásért, és a civil életben végzett tevékenysége elismeréseként Kis Ferencné, aki ügyvédként a közigazgatásban és a választási bizottságban is tevékenykedett, továbbá jelentős segítséget nyújtott az oroszlányi civil szervezeteknek a jogszabályok értelmezésében alkalmazásában, az egyesületek és alapítványok megalakulásában, a közhasznúsági státusz bejegyzésében.
A képviselő-testület szintén „Oroszlányért aranygyűrű” kitüntetést adományozott a matematikaoktatás megújítása, az oroszlányi gyerekek tehetséggondozása és felzárkóztatása területén végzett példaértékű pedagógusi munkája elismeréseként Scherlein Mártának. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatóhelyettese a matematika oktatás reformjával, újszerű tanítási módszereivel, kiváló tankönyvek szerkesztésével példaértékű pedagógusi munkát végzett és végez Oroszlányban.
A képviselő-testület „Oroszlányért” kitüntető díszoklevél elismerésben részesítette a város kulturális és civil társadalmi életének fellendítéséért végzett önzetlen, kiemelkedő tevékenységéért Fátrai Erzsébetet, az Oroszlány Barátainak Köre elnökét, a kosárlabdasport fejlesztéséért és az utánpótlás nevelésében elért eredményeiért Gurszky Gézát, a szénbányászati iparkultúra múltjának és fejlődésének több évtizedes dokumentálásáért, és a Bányászati Múzeumban végzett önkéntes munkájának elismeréseként Kárai Sándort, a zeneoktatás fejlődésében és az autista gyermekek zenei fejlesztésében elért eredményeiért Pestiné Bóna Ilonát, valamint a közbiztonság javítása érdekében végzett munkájáért, a bűnüldözés területén elért eredményei elismeréseként Tomayer Árpád rendőr-főhadnagyot.
A hivatalos program ezt követően a Millenniumi emlékműnél folytatódott, ahol Székely Antal, a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke az államalapító király közigazgatási szervezőtevékenységét méltatta. Az új kenyér megszentelését és megszegését követően az önkormányzat, az intézmények, a politikai és civil szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat az emlékhely talapzatánál.
 
Oroszlány, 2015.08.20.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.