Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. december 2. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS VIII. kerület - Józsefváros Önkormányzata
2015. szeptember 23., szerda 09:26

Rajzpályázat és utastájékoztató akció indul a 99-es buszjárathoz kapcsolódóan
Helyszíni utastájékoztató akcióval és rajzpályázattal folytatódik a 99-es járat autóbuszain utazók és megállóiban várakozók biztonságának növelése érdekében indított programsorozat. A Józsefvárosi Önkormányzat programsorozatához a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. is csatlakozott és közös rajzpályázatot indít a józsefvárosi általános iskolások körében. A programsorozat az Európai Unió támogatásával a „Budapest-Józsefváros, Magdolna Negyed Program III.” keretében valósul meg.
 
A 99-es járat autóbuszain utazók és megállóiban várakozók biztonságának növelése érdekében indított programsorozat az eddigi tapasztalatok alapján népszerű az utasok körében. Júliusban és augusztusban a 99-es busz megállóiban, illetve közvetlen környezetükben egy berendezett BKV-buszon szerveztek programokat, amelyeken a közösségi együttélés szabályaira, a bűnmegelőzés fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet, bevonva a buszközlekedésben résztvevő szereplőket is.
 
A Józsefvárosi Önkormányzat és a BKK Zrt. a programhoz kapcsolódóan most rajzpályázatot hirdet, amelynek témája: Így szeretnék utazni a 99-es buszon! A józsefvárosi általános iskolások bármilyen technikával készült A4-es méretű pályamunkával pályázhatnak 2015. október 5-éig e-mailen az  e-mail címen, vagy személyesen is le lehet adni a műveket a Kesztyűgyár Közösségi Ház portáján. Iskolai osztályok közös alkotását is várják a 6-14 éves korosztályból. A beadott pályázatok közül négy kategóriában hirdetnek nyertest. Az egyéni fődíj egy-egy kerékpár, míg a győztes osztály a Földalatti Vasút Múzeum 100 éves a Budapesti Közlekedés c. kiállítását tekintheti meg. Kategóriánként 3-3 pályázót dicséretben részesítenek, amelynek díja a BKK által összeállított egy-egy ajándékcsomag lesz.
 
Szintén a programsorozat része, hogy 2015. szeptember 14-étől október 15-éig tapasztalt utcai szociális munkások tájékoztatással, segítségnyújtással, szükség esetén konfliktuskezeléssel segítik az utazókat a buszok és a megállók biztonságának javítása érdekében a 99-es busz józsefvárosi szakaszán.
 
A nyári programokon a gyerekek és a helybéliek elmondhatták véleményüket a buszmegállókról, amelyek alapján a BME Urbanisztika Tanszék műhelyének oktatói és egyetemi hallgatói – figyelembe véve az autóbusz-vezetők véleményét is – kialakítottak egy sajátos arculatú, új, csak a Magdolna-negyedre jellemző buszmegállótípust. Ennek első két buszmegállópárja 2015. október elejére készül el.
A programsorozat záró rendezvénye 2015. október 10-én lesz a Teleki téren, ahol a nyári programokhoz hasonló rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Bemutatják az új buszmegállópárt, és a kihirdetik a rajzpályázat eredményét is.
 
Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.